Изборите показали, че твърдото ядро на ГЕРБ било по-твърдо от очакванията

13:45, 20 юли 21 / Новият парламент 25 4382 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

ГЕРБ-СДС първи обявиха, че парламентарната им група вече е сформирана. По време на живо включване във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи пред членовете на партията, че председател отново ще е Десислава Атанасова, а нейни заместници - Румен Христов, Тома Биков и Александър Ненков. Изненадващо е, че за кандидат за зам.-председател на 46-ото Народно събрание е избрана Росица Кирова, която бе изгонена от „Има такъв народ“ след като пи кафе с Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отново заговори за манипулация на изборите чрез машинния вот, като цитира изнесените данни преди няколко дни от ЦИК, че в три секции от 39 проверени в чужбина има разминаване между данните от протоколите и разписките за гласуване. Той отново се обяви за победител въпреки второто място в парламента. Тези избори показаха, че твърдото ядро на ГЕРБ е по-твърдо, отколкото си мислехме. Въпреки машинациите, сплашванията и арестите на наши симпатизанти ние победихме хаоса“, каза Борисов, като подчерта, че ГЕРБ е и ще остане незаобиколим евроатлантически фактор

Председателят на ГЕРБ отново отправи критики към Слави Трифонов и партиите, които евентуално биха ги подкрепили за ново управляващо мнозинство. Според него партията на Трифонов искала да поставя магистралите под концесия. Това е предложение на НДСВ. Хората ще трябва да си плащат за всяко едно пътуване“, подчерта бившият вече премиер. Христо Иванов клекна пред Слави Трифонов и подложи симпатизантите на партията си на унижение“, възмути се той, като отново заговори как ДПС преливали свои гласове в „Има такъв народ“. Слави да знае, че назаем брашно тъпкано се връща, добави Борисов. 

Борисов: ДПС играе за „Има такъв народ“

Кадрите на БСП и ДПС вече са назначени от служебния кабинет, назначават се и хората на „Да, България“. Казват, че не искали да влизат във властта заради постове, а всъщност целят само и единствено постове“, изтъкна той.

ГЕРБ нямало да предлагат правителство, ако мандатът стигне до тях

Председателят на управяващата до скоро партия обяви, че още от първото заседание на парламента ще си проличи дали ще има кабинет. „От утрешния ден ще знаем дали ще има правителство, ако им мине уйдурмата с председателя на парламента“, посочи Борисов.

Този път той бе категоричен, че ГЕРБ няма да предложат правителство, ако мандатът стигне до тях и предупреди, че евентуални поредни избори биха довели до политическа криза. Ако ни вкарат в трети избори, държавата ще колабира“. 

„Има такъв народ“ съставя и втория кабинет без консултации

Борисов раздаде задачите на своите депутати

Борисов раздаде задачите на депутатите от ГЕРБ и разкритикува здравеопазването. „Искам да сте спокойни, внимателни, да не отговаряте на провокации, с добро, нормално политически да се борите, ние сме опозиция, както е казал Господ - да внимаваме“, заръча лидерът на ГЕРБ на своите депутати.

Той обясни, че партията му ще работи в 46-ото Народно събрание за максимална стабилност на държавата. По думите му това касае икономиката, образованието, живота и здравето на хората. Особено в предстоящите месеци. С ужас наблюдавам как във Франция се готвят за четвърта вълна. Виждаме как гърците започнаха да затварят и как броят на заболелите от коронавирус се вдига с по няколко хиляди на ден“, посочи Борисов, като направи заявка, че скоро ще се ваксинира и самият той.

„Като премиер се молех в Брюксел да ни отпуснат за ваксини, а заради служебния кабинет на Румен Радев сега ще се изхвърлят 20 000 дози. Нека всички се ваксинираме! И аз ще го направя, за да дам личен пример“, подчерта лидерът на ГЕРБ. 

Пореден ден на протест: Медици от „Пирогов“ плашат с напускане

За казуса „Пирогов“

Той не пропусна да коментира и казуса с „Пирогов“ и уволнението на проф. Асен Балтов. „Цялата страна видя, че Стойчо Кацаров е лъжец! Румен Радев не се съобразява с лекарите и обществото и продължава да стои твърдо зад него! При управление на така наречения модел  „Борисов“, както го наричат, щях да съм махнал Кацаров отдавна! Щях да отида да се извиня на медицинските работници в „Пирогов“, ако бях на мястото на Румен Радев. Но Румен Радев не е Бойко Борисов“

Направи впечатление, че на срещата не присъства бившият регионален министър Петя Аврамова, а Борисов обясни липсата ѝ с това, че била на разпит, без да дава повече подробности.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Петкова 14:08, 20 юли 21

Ама и калинките бол при Борисов! Пък и много простотия, то не се търпеше вече, плюс това кланяне на Запада и Америка, стига толкова!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама