Пореден ден на протест: Медици от „Пирогов“ плашат с напускане

09:29, 20 юли 21 25 2907 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

За пореден ден служители в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ излязоха на протест в подкрепа на освободения директор на лечебното заведение проф. д-р Асен Балтов.

С плакати „Пирогов не точи Касата“, както и със знамена на синдикалните организации лекари, медицински сестри и санитари изразяват недоволството си срещу смяната в ръководството на лечебното заведение, извършена от служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров. Лекарите за пореден път настояха за неговата оставка, както и заплашиха, че част от тях са готови да напуснат болницата. Те настояват още за незабавната оставка на директора на НЗОК и въвеждане на пътека, която да осигури лечението на пациентите с постковид синдром и лонгковид синдром.

Фалшив ли е подписът на Кацаров в документите на „Пирогов“?

В подкрепа на медиците на протеста дойде и председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев. „Преди една година палихме свещи и ръкопляскахме по терасите в подкрепа на медиците от „Пирогов“ и другите болници, защото се справят с COVID-кризата, а изведнъж те се оказаха престъпници. Това не го разбирам. Обществото позволи някакъв предател от тяхната гилдия, за мен този министър е предател, да вмени, че лекарите са престъпници“, коментира популярният български актьор, цитиран от БГНЕС.

Хората в бели престилки за пореден път затвориха за движение натоварения столичен булевард „Цар Борис III”, предизвиквайки големи задръствания. Те се заканиха, че протестите ще продължат докато доскорошният директор проф. Асен Балтов не бъде възстановен на поста.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама