Борисов: ДПС играе за „Има такъв народ“

12:42, 18 юли 21 / Новият парламент 25 2651 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Това, че ДПС играха за „Има такъв народ“ на изборите е факт. Цифрите го показват. Това заяви на брифинг на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов. „Навсякъде в смесените райони в горските стопанства, където мюсюлманите намират прехрана, във ВиК секторите – всички назначения са направени от ДПС. Там, където не са имали достатъчно хора – от БСП“, посочи той.

Според Даниел Митов ДПС съвсем целенасочено е преливала гласове към партията на Слави Трифонов в Кърджали, Ардино, Джебел, Крумовград, Мадан, Рудозем. „ДПС губи малко повече от 7000 гласа, а ИТН взимат близо 11 000 гласа“, посочи той.

Рашков: Надявам се Борисов да бъде призоваван за обяснения по още случаи

По думите му след окончателния резултат на изборите и анализ става ясно, че общият брой на гласовете в България дава предимство и победа на ГЕРБ-СДС с близо 3000 гласа разлика. "За никого не е тайна, че предимството на ИТН дойде от чужбина, но сигналите, които получаваме непрекъснато, се оказва, че големият брой отворени секции в чужбина не само, че не е увеличил процента избирателна активност, а и е създал възможност за купуване на гласове и контролиран вот“, добави Митов, цитиран от bTV. От ГЕРБ имат легитимни съмнения как се е оперирало с машините и кой ги е пипал. 

Митов посочи още, че в София ИТН са получили сериозна подкрепа от ромските секции. „Нашият резултат се дължи на дългогодишна работа в тези общност. Нямаме никаква представа откъде е дошла подкрепата за ИТН специално в София, но и не само“, допълни той.

По думите му нито един президент до момента не си е позволил да злоупотребява с Конституцията и институцията служебен кабинет по начина, по който го прави Румен Радев. „Той води война срещу част от българските граждани и демокрация. Това е пагубно и той ще трябва да плати цена на предстоящите президентски избори“, каза още Митов.

„Стискаме палци служебното правителство да остане“

Ангажиментът към ДПС вече го свършиха. Назначенията са направени. Сега ДПС може да стои уж на страна. Нашият приятел Христо Иванов казва, че ако има правителство на малцинството само с гласовете на ИТН, това много бързо ще се превърне в целувка на смъртта. Правилно. Това ще се превърне в поредното правителство, което се носи по вълните на неясни мнозинства, и винаги по тези вълни ще виждаме медузите на ДПС, които може би е забелязал около „Росенец“, заяви Борисов.

Стискаме палци служебното правителство да остане колкото може по-дълго, защото колкото повече стои това правителство, толкова повече антидемократът Румен Радев се дискредитира“, посочи лидерът на ГЕРБ. „Искаме този път да сме опозиция и всеки ден да питаме какво става с ваксинацията и защо хвърляте ваксини“, коментира още Борисов, цитиран от БГНЕС.

Кацаров: Подписът ми на документите от „Пирогов“ е фалшифициран

Случаят „Пирогов“

Борисов и бившият здравен министър Костадин Ангелов взеха отношение по скандала в „Пирогов”. „Като казваш Кацаров, това е Радев – корупция и липса на морал. Факт е, че е лекуван по втория начин, излъга за подписите“, заяви Борисов. А според Ангелов Кацаров лъже.

Докарахме ваксини, а те сега ще ги хвърлят в канала, защото са некадърници“, заяви още Бойко Борисов и добави: „Изчегъртаха Балтов, изчегъртаха директора на Ямболската болница, дано не стигнат и до ВМА“.

Разпитът и къщата в Барселона

Въобще за къща (за къщата в Барселона - бел. ред.) не са ме питали“, така отговори Борисов на въпрос по какви теми е бил разпитван в Националната полиция.

„Проверяваха испанци, французи, китайци - всички. Аз си имам къща в Банкя и там живея. Напрягат ми семейството, тревожат се децата. Тези хора ми създават проблеми вкъщи. Но докато ни викат в полицията, е добре. Да не ни посегнат само”, посочи той.

Борисов не пожела да вземе отношение по внесеното предложение за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама