След един ден отпуск: Проектокабинетът на ГЕРБ е готов

10:35, 17 апр 21 / Политика 25 3532 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Само за един ден отпуск премиерът Бойко Борисов успя да сглоби проектокабинета на ГЕРБ. Това стана ясно от думите на Томислав Дончев, който замества министър-председателя в оставка, докато отсъства.

Бойко Борисов си взе отпуск и няма да ходи в парламента

Късно следобед в четвъртък Борисов обяви, че излиза в отпуск, за да се посвети на „сериозната работа по подготовката на новото правителство“. Именно тези ангажименти не му позволиха да се яви в парламента и да отговори на въпросите на депутатите за Националния план за развитие и устойчивост. Изглежда работата вече е свършена и нищо няма да попречи на Борисов да отиде в Народното събрание следващата сряда, когато депутатите отново го викат за обяснения.

Задължиха Борисов да отиде в парламента другата седмица

Съставът на този кабинет ще бъде знак, че партията е в състояние да се обновява и да има нови лица, което е важно. Ще има и нови лица, ще има и приемственост – комбинация от двете“, обясни Томислав Дончев в ефира на bTV.

Попитан защо Даниел Митов, а не самият той е предложен за премиер Дончев отговори така: Може да не ми е дошло времето да съм премиер или да е минало“.

Целта е Борисов да бъде обиждан

Дончев коментира и отсъствието на Борисов при обсъждането на Националния план за устойчивост. Смисълът на упражнението вчера не беше премиерът да дава разяснение..., а да бъде вкаран в Народното събрание и да бъде обиждан, само това“.

По думите му ЕК би проявила толерантност от няколко месеца, за да може новото правителство да разработи друг план", обясни той.

Новият политически трибунал

Според Дончев новата комисия, която трябва да проверява изразходването на държавни средства през последните 10 години е „политически трибунал, който ще се опитва да генерира политически сензации“

„В парламента има ново мнозинство, имам един призив към тях – да не се държат като опозиция, а да започнат да управляват“, допълни той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 cunciag 15:13, 15 дек 22

cialis doxepin neuraxpharm 25 mg lieferbar The death of the personal computer may be anexaggeration cialis online generic

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама