Бойко Борисов си взе отпуск и няма да ходи в парламента

17:48, 15 апр 21 / Политика 25 3593 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Премиерът в оставка Бойко Борисов излиза в отпуск и утре няма да се яви в парламента, за да отговаря на депутатски въпроси.

Борисов започва сериозна работа по подготовката на новото правителство, което ГЕРБ ще предложи след получаването на мандат от президента Румен Радев. Той „възнамерява да работи целенасочено по темата и по тази причина излиза в отпуск, като ще бъде заместван от
вицепремиера Томислав Дончев“.

С този ход премиерът на практика се измъкна от въпросите на новите депутати за Националния план за възстановяване и устойчивост, който правителството оказа да депозира до изтичане на крайния срок - 30 април.  За сметка на това планът ще бъде депозиран в парламента, така че
народните представители да имат възможност да решат дали да до приемат. „Ако искат да го приемат, да го надградят. Ако искат да си направят нов план“, посочи Борисов.

Той не за първи път успява да си спести посещение в Народното събрание. Днес не присъства и на първото заседание на 45-ия парламент, а депозира оставката на кабинета чрез деловодството. Отсъствието на Борисов беше нещо обичайно и за 44-ото Народно събрание - тогава той бе канен от депутатите на изслушване цели 15 пъти, но се е яви в зала едва 3.

Очаква се утре народните представители да решат и дали да бъде създадена временна комисия за управлението на Бойко Борисов.

Манолова готви комисия за ревизия на кабинета „Борисов“

Младите хора бяха използвани, за да се намърдат стари муцуни

„Съжалявам искрено, че още в първия ден на новото Народно събрание има излъгани очаквания и стана ясно, че енергията на младите хора, желаещи по- добър живот, беше използвана, за да се намърдат в парламента добре забравени стари лица“, коментира Борисов по време на извънредно заседание на Министерския съвет.

Той не пропусна възможността да разкритикува Слави Трифонов и Има такъв народ“ за това, че дадоха крачка назад по въпроса за мажоритарния вот и заяви, че ГЕРБ ще внесе предложение за въвеждане на мажоритарен вот. 

„Съжалявам, че тези, които години говореха, че това е най-важното, сега ще се плъзнат по една популистка плоскост да направим субсидията на париите един лев и да вкарат цялата политическа класа в ръцете на олигархията, на тези, които във всяко интервю не пропускат да кажат, че са платили протестите“, каза още Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Министър-председателят обърна внимание, че „новите лица“ в парламента в действителност не са никак нови, а добре забравени стари лица. „Възхищавам се на младите хора, които се бунтуват, които искат по-добър живот, но съжалявам искрено, че те бяха използвани от платените протестъри. Имаше енергия, имаше млади хора, които действително искат да се променя държавата непрекъснато – именно тези хора генерират енергията и промяната. Но те бяха използвани, за да може тези стари муцуни отново да се намърдат в парламента“, изтъкна Борисов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама