Борисов подари сакото си на работник на АМ „Хемус“

16:25, 03 мар 21 / Политика 25 6054 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Днес е най-големият национален празник на България – Освобождението от османско владичество. Докато едни изкачват връх Шипка, поднасят цветя пред паметника на Незнайния войн или палят свещ в памет на душите на загиналите, премиерът Бойко Борисов не изневери на модела си на поведение. Празникът не го спря отново да тръгне на обиколка из страната. Причината обаче не е 3 март, а ремонтите на магистрали и пътища. Всяка негова крачка виждаме документирана в профила му във Facebook. 

Искри между президента и премиера: Забрани ли властта посещението на Шипка?

Борисов спря на АМ „Хемус“, където работници се трудят дори на днешния празник. На видеото се вижда, че никой не носи предпазна маска, а премиерът се здрависва и снима с почти всички. В това време един от строителите се провиква, че всички работят и трябва да има нова техника, а премиерът веднага го прегръща като позира за снимка пред камерите и открива прилика с него по прическите. Работникът пък се шегува, че почти прилича на него, но трябва да смени костюма. 

Патриотичните слова бяха преплетени с политическо говорене и от други политици в пожеланията им за светлата за България дата.

Борисов бързо нагажда тона и започва предизборно да обяснява как предния ден друг работник на АМ „Струма” му е казал, че всички села по Велинградско са били оправени, но само неговото не било. За това той обещал, че ще даде на кмета на селото 400 хил. лв. за пътища. „Ако и ти имаш нещо - казвай“, каза премиерът, като го потупа по рамото.

Накрая отново се спря на първия заговорил го работник, който му прави комплимент за сакото. Борисов веднага си свали сакото и му го подаде да го пробва, а след това се сети че го дават на живо и реши да му го подари. „Халал да ти е. Чакай да ти оправя якичката“. Работниците започнаха да му ръкопляскат, а той си взе от джоба само защитната маска, „за да не го глобят“ и му остави една запалка. 

Дали това е поредният предизборен ход, който да покаже, че Борисов е човекът на народа, или е спонтанно взето от него решение, без задни помисли, оставяме на нашите читатели да преценят...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама