Сватба след 66-годишна раздяла в гимназията

20:10, 16 фев 21 / Любопитно 25 2553 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Фред Пол и Флорънс Харви се влюбват преди почти 70 години, когато той е на 16, а тя само на 13 години. И двамата посещават една и съща гимназия в малък град в Нюфаундленд, Канада и имат красива любов.

Те прекарват много време заедно в разходки, концерти и целувки в клас, като връзката им продължава само две години. 

Как звездите отпразнуваха Деня на влюбените?

Влюбената двойка разказва как в младините им Фред Пол е включвал светлината на верандата на къщата си всяка вечер, преди да си легне, за да може тя да го види от дома си, който бил на около 600 метра. Това бил неговият начин да ѝ пожелае лека нощ и да ѝ каже, че я обича.

„Тя беше първата ми любов. Първата ми приятелка и първата ми истинска любов“, казва Пол пред CNN, цитиран от БГНЕС. 

Снимка: CanStockPhoto

Обстоятелствата обаче, ги принуждава да поемат по различни пътища и те трябвало да се разделят. Той се мести в Торонто по работа и няколко години по-късно се връща в града, за да я намери, но тя вече се била преместила. През следващите 60 години те се срещат, но рядко в родния си град. Тя се омъжва за друг, а той създава семейство.

Изчислиха колко време трябва, за да направим добро впечатление

Минава време и през 2017 г. Флорънс губи съпруга си от рак, двойката живее заедно в продължение на 57 години и има пет деца. Две години по-късно Фред също загубва половинката си. И точно тази болка и загубата, която двамата претърпяват ги събира отново.

Флорънс научила за смъртта на съпругата на Фред и решила да му се обади, за да го подкрепи. Малко по малко, те преминали от разговори веднъж седмично, до няколко през същия ден, докато не се свържат напълно. И миналия юли тя изненадва Пол, като го посещава в Торонто.

Снимка: CanStockPhoto

„Когато разбрах, че е в града и идва да ме види, беше 10.30 вечерта. Изтичах от леглото, облякох се и написах „Добре дошла Флорънс“ с тебешир на алеята и когато тя пристигна, отидох до колата, прегърнах я и целунах по бузата, хванах я за ръка и веднага разбрах, че тя беше откраднала сърцето ми“, казва Пол.

Да се влюбиш в странник с „Очи сини, коси черни“

Трябват им само три дни, за да осъзнаят, че искат да се оженят. Фред е започнал лечение за рак на стомаха и Флорънс се е ангажирала да бъде до него както в добри, така и в лоши моменти.

И въпреки първоначалното нежелание на семействата им за това колко бързо върви всичко, двамата се женят в много интимна церемония и с малък брой гости.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама