Изчислиха колко време трябва, за да направим добро впечатление

20:00, 14 фев 21 / Любопитно 25 2031 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Канадски учени установиха, че хората, които си устройват първа среща, разполагат само с три минути, за да направят добро впечатление. Експерти от Монреал поканили 372 доброволци за участие в сеанси за запознанства. На първа среща те трябвало да дадат оценка на партньора за не повече от 3 минути.

Преди всяка среща участниците трябвало да попълнят въпросник, за да се установи техният характер и тяхното чувство за благополучие. Твърденията им трябвало да бъдат валидирани от приятели или от членове на семейството им, пише Нова телевизия.

Британка напусна работа, за да стане "котешки преводач"

Екипът на Лорън Кер от университета „Макгил“ направил така, че след всеки 3-минутен сеанс участниците давали оценка за личността на партньора. След това тя била сравнявана с тази от предварителния въпросник.

Повечето от участниците отгатвали предварителните данни за нула време. Най-лесно разпознаваемите персони били по-заможните, с високо чувство за самоуважение и удовлетвореност от живота. Експериментите били проведени в района на Монреал в периода 2017-2018 година преди избухването на пандемията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама