Борисов: Ще се окаже, че най-правилно сме управлявали кризата

11:33, 04 яну 21 / Политика 25 2226 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ще мине време и ще се окаже, че България най-правилно е управлявала финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата. Това каза премиерът Бойко Борисов при посещението си във варненски завод за бойлери и отоплителни уреди.

Влизаме в новата година с най-ниския дефицит и с най-ниския външен дълг в ЕС. Повече оптимизъм, ваксиниране и съм убеден, че ще излезем от пандемията. Сега оздравелите са в пъти повече от заразените и се надявам скоро да се възвърне нормалният живот“, коментира премиерът. Той обясни, че се търсят начини чрез средствата от еврофондовете в кризата, причинена от COVID-19, да се подпомогнат и големите предприятия, както малките и средните.

Борисов е категоричен, че ситуацията с разпространението на вируса се наблюдава всеки ден. „От днес децата отново посещават ясли, детски градини, а учениците до четвърти клас се върнаха в клас. Това стана възможно, когато натискът на болниците намаля“, посочи той.

Края на февруари започва масовата ваксинация срещу COVID-19

Днес в страната ни пристигаха още 25 000 дози ваксини. До няколко дни ще дойде още една пратка и скоро ще започне ваксинирането и на възрастните хора и учителите. Ваксинирането ще бъде безплатно и доброволно за всички български граждани.

Борисов се похвали и че напредва изграждането на АМ „Хемус“. „Обещал съм на варненци магистралата. Това е необратим проект, който се строи на максимални обороти“, подчерта той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама