Политиците с поздрав за Деня на София

11:35, 17 сеп 20 / Политика 25 2623 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В деня на големия християнски празник на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов се чества и Денят на София. По този повод редица политици и общественици отправиха своите пожелания към софиянци и изразиха надежда за още по-добро бъдеще на града.

Първи празника честити премиерът Бойко Борисов"Радостен съм, че столицата продължава да се развива и да става все по-хубава и приветлива. През последните години градът се промени и модернизира – действащото метро вече е с дължина от 48 км, ремонтирани и изградени бяха множество ключови булеварди, жизненият стандарт се повиши. Промените са видими и са към по-добро", написа  той във Facebook.

Премирът е убеден, че развитието на инфраструктурата и условията за живот в София ще продължат с още по-бързи темпове. "Стремим се да имаме една красива столица, която по нищо да не отстъпва на най-големите европейските градове", допълни той.

Според кмета Йорданка Фандъкова София расте, но не старее, защото се развива"А се развива благодарение на усилията, стремежите и талантите на своите граждани. Честит празник на любимата ни София", написа в профила си във Facebook тя.

 
"Преди 1677 години 318 епископи от всички краища на Стария свят се събират в нашия град, тогава Сердика, за да възстановят мира в църквата. Съборът не преминава без раздори и скандали и затова не става Вселенски, но печели името Канонотворчески, защото затвърждава "Символа на вярата" за целия християнски свят и до днес", написа кметът на София Йорданка Фандъкова във Facebook.

"30 години по-рано тук император Галерий провъзгласява "Едикта на толерантността", с който отменя преследването на християните и им дава равни права с тези на останалите граждани на Римската империя. Това са събития, променили хода на историята и вплетени в темелите на града ни", разказва още тя.

"Единението и равноправието са крайъгълни камъни на нашето разбиране за справедливост и общност", смята градоначалникът.

"Днес, когато посрещаме празника на града ни без обичайните тържествени събития, да помним, че голямото тържество е тържеството на нашата заедност. Историята на града ни показва, че разделението отпада пред стремежа за близост, че себичността е напразна пред желанието за взаимопомощ, че отрицанието е нетрайно пред съзиданието, че историята на днешния ден се пише с мисълта за утре", пише Фандъкова.

"Празнувайки вярата, надеждата и любовта, да помним, че техният смисъл е в нашата общност. Това е силата, която устоява на неволите на времето. Градът ни е пазител на история, която пишем заедно - със свободен избор и с мъдрост. Скъпи софиянци, бъдете здрави! Нека вярата, надеждата и любовта бъдат плодовете на нашите усилия. За да пребъде София! Честит празник!", завърши кметът на София.
 

Празника честити и президентът Румен Радев. „Както знаем, София е древен град, кръстопът на култури и трябва да се развива с уважение към нашата история и с мисъл за хората. Трябва да пазим всяко дърво в този град, да ценим всеки исторически паметни и да се грижим за него. Аз съм убеден, че този град на свободни хора ще направи така, че да имаме достойно бъдеще – не само за града, но и за всички хора“, коментира държавният глава в изказване пред медиите.

Поздрав за Деня на София отправи и евродепутатът Ева Майдел.

 
 

Председателят на бъдещата политическа платформа “Републиканци за България” Цветан Цветанов поздрави българите за християнския празник.

"Честит празник! Нека Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов да донесат много светлина и мир в душите ни! Здраве и благоденствие на всички именици!", написа Цветанов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама