„Вкусът на София“: Supa Star – домът на супите

09:30, 18 сеп 20 / София 25 5635 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

В рубриката „Вкусът на София“ заедно с Никола Петков*, който дълги години е в бизнеса с нощни заведения и ресторанти, представяме емблематичните локации в столицата – ресторанти, барове и клубове, които не просто е препоръчително... а направо е задължително да посетите.

Спомняте ли си онези времена, когато всяка неделя отивахте при баба, за да хапнете домашна супа? Оттогава може и да са минали много години, но споменът остава завинаги, а ароматът на вкусна супа може да ви върне там буквално за секунди. Точно това се случва още с прекрачването на прага на Supa Star.


Снимка: Facebook / Supa Star

Supa Star буквално е домът на супите в София. Първото заведение отваря врати преди цели 10 години на ул. „Цар Иван Шишман“ 8 и от тогава досега остава любимо място на много софиянци. Към онзи момент то е без аналог в България и именно то отприщва супения тренд у нас. А съвсем закономерно шест години по-късно се появява и неговото продължение – на бул. „Ал. Дондуков“ 17.

Пред TOPNOVINI.BG един от собствениците – Иван, разказа, че успехът на Supa Star се дължи на голяма доза желание и упорит труд. Идеята за заведението идва случайно. „С моите двама съдружници сме живели в чужбина, където тази концепция не е непозната, и решихме да я направим и тук. Естествено, създадохме си я по наш начин“, разказа той. Интериорът е семпъл и едновременно обсипан с различни цветове, което носи на клиентите усещане за домашен уют и спокойствие.


Снимка: Facebook / Supa Star

Менюто на Supa Star е разнообразно и покрива всички изисквания и вкусове – има както месни супи, така и веган и вегетариански. А освен уханното блаженство в купички, се предлагат още и пресни сандвичи и салати. „Повечето са по домашни рецепти или рецепти, които доразвиваме. Идеята е всичко да е качествено, вкусно и бързо, което не е често срещано у нас“, обясни Иван. Менюто е съобразено и с всеки сезон и характерните за него продукти. „Периодично пускаме и нови рецепти, за да предизвикаме интереса на клиентите. Това обаче е трудна задача след 10 години в бизнеса, но продължаваме да се стараем“, заяви той.

Хитът по продажби в Supa Star е картофената крем супа. А най-търсена и желана е супа топчета, която се прави веднъж седмично, тъй като е трудоемка. „И дори тя държи рекорда за най-бързо продадена супа – един път свърши за 13 минути“, сподели Иван. Той изтъкна, че Supa Star e първенец и в друго начинание. „Обслужваме клиент за под една минута, което е даже отвъд стандартите на най-популярните вериги за бързо хранене“, обясни с усмивка той.

От своя страна, Никола не може да повярва, че има човек в София, който не е посетил поне веднъж Supa Star. „Вкусотия на квадрат са и супите, и сандвичите, и салатите“, категоричен е той. И съветът му към всички, които не знаят за какво говори, е в първия удобен момент да отидат и да се уверят сами, че всички суперлативи са верни. „Няма да си тръгнете разочаровани“, заяви той.


Снимка: Facebook / Supa Star

Според Иван тайната на доброто заведение е много труд, желание и жертва на лично време. „Личната ми мотивация да продължавам вече 10 години е в комплиментите, които получаваме от нашите клиенти. Останалото остава на заден план, защото проблеми винаги има“, сподели още той.

Няма как да не поговорим и за кризата около коронавируса, която се отрази тежко на целия бранш и доведе до сериозни финансови загуби. „Лично за мен най-трудният момент беше, когато трябваше да освободим всички служители. Но в крайна сметка съм щастлив, че отново до голяма степен се събра същият екип. И оттук нататък единственото, което можем да направим, е да работим и да се надяваме, че няма да има повече такива кризи“, посочи той.


Снимка: Facebook / Supa Star

Както биха казали кулинарните критици, супите в Supa Star не са просто обикновени супи, а състояние на духа. За това то е едно от заведенията в София, които заслужават да им станете редовни клиенти.


Снимки: Facebook / Supa Star

*Никола Петков работи в сферата на ресторантите повече от 20 години. Кариерата му стартира като барман в Tequila Club, Alibi и "Червило". Той е един от тримата основатели на заведението Mood, което работи от години както в столицата, така и на морето.

Още от „Вкусът на София“:

„Вкусът на София“: Pastoccino – където храната е винаги прясна и адски вкусна

„Вкусът на София“: Story – новото любимо място на младите хора

„Вкусът на София“: Ventana – заведението, което разказва истории

„Вкусът на София“: Tempero – където обичат да готвят вкусно

„Вкусът на София“: Cache – мястото, където се създават приятелства

„Вкусът на София“: Atelier – с любов от Белослава

„Вкусът на София“: Gelato Fabbrica - където сладоледът е изкуство

Напишете коментар
Коментари: 1
1 БЕЗПЛАТНИ Е-КНИГИ 18:40, 24 сеп 20

bg-biblioteka.blogspot.com

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама