Притеснява ли се премиерът от политически проект на Цветанов

22:00, 20 юни 20 / Политика 25 3352 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Днес премиерът Борисов посети Областната администрация в Стара Загора, където се проведе среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от областта. Мероприятието започна, протече и завърши с подкрепа към министър-председателя след скандалите от последните дни, пише rn.bg.

Самият Борисов заяви, че е в отлична форма и че не му е нужна подкрепа. 

Дали обаче е така?

Премиерът е видимо притеснен заради евентуален политически проект на Цветан Цветанов. Това стана ясно и днес при посещението му в Стара Загора. Интересно до къде ще стигнат емоциите и вербалните нападки, когато стане ясно, че все още в ГЕРБ мнозина таят дълбоко уважение към бившия председател на парламентарната група на управляващата партия. Самият Цветанов каза в началото на юни, че в рамките на 2-3 месеца ще реши дали да прави своя партия.

Силните страни на първия председател на ПП ГЕРБ са в това, че винаги е бил далеч по-диалогичен и уважителен към обществото. Цветанов винаги е твърдял, че е работил дълго и усилено, убедено и безрезервно и тези му убеждения не са предизвиквали толкова сериозен обществен отзвук, за разлика от изказванията на Борисов, които биват обект на нападки почти ежедневно.

Прогнозите са, че Цветанов ще откъсне жива сила от ГЕРБ, а Борисов ще трябва да се съобразява с него и последвалите го. Според последните социологически проучвания, между 9 и 11 процента активни избиратели са готови да подкрепат формация с лидер Цветан Цветанов.

В сряда (17 юни) премиерът Борисов свика брифинг в централата на ГЕРБ след поредните компромати срещу него, когато сайтът afera.bg публикува снимки на стая и на чекмедже, върху което се вижда пистолет, а в него – големи суми пари в брой на пачки с банктноти от по 500 евро. Брифингът бе изненадващ, а от партията лансираха, че премиерът е жертва на опит за преврат с участието на НСО.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама