Борисов в Стара Загора: В отлична форма съм и не ми трябва подкрепа

14:00, 20 юни 20 25 3919 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Премиерът пристигна в Стара Загора и се отправи към сградата на Областна администрация Стара Загора, където се провежда среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от област Стара Загора. Мероприятието започна с подкрепа към премиера след скандалите от последните дни.

В отлична форма съм, за да ми е нужна подкрепа, съобщи премиерът Борисов, цитиран от БГНЕС.
"С радост чух, че Кирил Добрев искал да става председател на партия - ами така трябва, да излезе и да носи отговорност, а не да се крият зад Орешарски. Българският народ със своята мъдрост е пребъдвал толкова време - векове, не сте ли чули приказката "Вола рие, на гърба му пада", или "Който нож вади, от нож умира" - всички знаете тези приказки. "Което куче ме е залаяло, все е побесняло", допълни Борисов.
"Затова, мили мои, пред мен не стои въпросът да мисля, че нито съм незаменим, нито ГЕРБ не може без мен. Виждате, че и без Цветанов може да се напълни залата - а това беше неговата роля. Затова и сега партията е демократична. Толкова години е бил до мен, аз лоша дума не съм казал, а и не искам вие да казвате. Той се срамува от нас - а до вчера заедно викахме "Победа и напред". Пожелавам му успех на политическия проект, чувам, че все хора, работили с нас, ще са в проекта му. "Приятна игра", пожела Борисов на бившия си съпартийник.

На срещата се чуха призиви за стягане на редиците и фокусиране върху новите цели пред партията. На събранието присъстваха още кметът на града Живко Тодоров, кметът на Бургас Димитър Николов, министърът на финансите Владислав Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев.

Живко Тодоров заяви, че единствено Борисов е помагал толкова на Стара Загора и призова премиера да не се подлага на нападките и компроманите, които в последно време се отправяли към него. 

Финансовият министър Владислав Горанов направи равносметка на последните месеци и каза, че мерките по време на пандемията са били ефикасни и е имало "баланс между ограниченията и грижата за икономиката". "Не си позволихме да орежем нито един предвиден разход в бюджета, а напротив - увеличихме ги".
По отношение на мярката 60/40 Горанов заяви, че благодарение на схемата близо 290 хиляди българи са запазили дохода си по време на кризата. 

Депутатът от ГЕРБ Маноил Манев призова за единство. "Партия ГЕРБ има само един лидер, бъдещето на България върви напред и предателството не може да ни върне назад!".

По-рано Борисов инспектира ремонтните дейности на АМ "Тракия". Заедно с него в правителствения автомобил бе и вицепремиерът Томислав Дончев.

"Пет моста се ремонтират едновременно на магистралата", каза премиерът по време на проверката си. Борисов изтъкна, че всичко по колоните на магистралата е ново. "Хората минават отгоре, но не знаят какво има отдолу".

Премиерът разговаря и с работниците на обекта, които му разказаха как върви ремонта. Прогнозите са, че до 30 юни ремонтните дейности ще приключат напълно.

През изминалата събота Борисов инспектира АМ "Хемус" и столичния околовръстен път.

 

 

След събитието премиерът се снима със симпатизанти на партията и благодари на присъстващите за днешната среща в Стара Загора. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама