Бойко Борисов на празника на Българската армия: Не сме съкратили нито един разход

10:58, 06 май 20 / Политика 25 4012 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нашите специални части имат най-доброто, което може да се желае”, заяви премиерът Бойко Борисов. На празника на Българската армия той отиде във военния учебен център „Црънча”.

Не сме съкратили нито един разход”, коментира още премиерът.

„Всичко, което са поискали, сме им дали. Не могат да се оплачат”, коментира още Борисов.

Румен Радев: Решенията за националната сигурност не бива да се оставят само в ръцете на политиците

"Имам симпатии към Специалните сили, защото те са изключително подготвени, в пълна координация с баретите от МВР и всички НАТО-вски служби", каза Борисов.

"Да са ни живи и здрави всички храбри българи, защото такива са и всички, които бяха вкъщи и спазваха карантината", каза още той.

"Днес е празник, да, но опасността не е преминала. Днес заразените са 69, тези които идват от чужбина, пренасят. Представете си как да отворим хотелите", добави премиерът. 

Отбелязваме Гергьовден - Ден на храбростта и празник на Българската армия

"Ако заразените ескалират, отново затваряме всичко. Ако продължим да сме дисциплинирани, всичко ще е наред", категоричен е Борисов и допълни, че "храбри са лекарите, пожарникарите, полицаите, социалните работници, всички които работят на първа линия".

"На 13 май извънредното положение ще бъде подкрепено и заменено от Закона за социалните мерки", обясни премиерът.

Каракачанов: Ще има забавяне, не спиране на модернизацията на армията

Борисов поздрави върховния главнокомандващ Румен Радев за празника на армията и заяви, че модернизацията на военните сили у нас продължава.

"Думите на президента явно са към президента Путин", каза Борисов по повод част от речта на държавния глава по случай Деня на храбростта и Българската армия.

„Путин направи Русия да живее в страх – 10 000 заразени на ден, премиерът му, министрите му са болни. Значи това е упрек към Борис Джонсън, към президента Тръмп, към Макрон, към Конте, към Европейската комисия, която всеки ден дава заразените и починалите“, коментира Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама