По-твърди мерки заради коронавируса в столицата

16:44, 15 апр 20 / София 25 2741 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Столична община въвежда по-твърди мерки с цел ограничение на разпространението на коронавируса в града. Новите решения на Софийския оперативен щаб са: 

1. Тази нощ се въвеждат частично ограничителни мерки на територията на кв. „Факултета“ и кв. „Филиповци“. Причината е регистриран ръст на случаите на заразени с COVID-19 и установени огнища на зараза с голям брой контактни лица

2. До второ нареждане се забранява влизането и излизането от „Филиповци“ и „Факултета“, освен за отиване на работа с представяне на служебна бележка от работодател и нужда от медицинска помощ. Ограничава се и движението на територията на двата квартала, с изключение на излизания за посещение при личен лекар и за закупуване на храна и лекарства. Забраняват се събирането на повече от двама души на улици и в междублокови пространства, както и отбелязването на семейни тържества със събиране на близки.

По-строг режим на придвижване в кв. „Филиповци“ и „Факултета“

3. Дейността на контролно-пропускателните пунктове ще се организира от директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. Министър Младен Маринов ще осигури допълнителен ресурс от МВР.

4. Екипи на столичната РЗИ започват взимането на проби от установени контактни лица на заразените с коронавирус. Тяхната работа в следващите дни ще бъде подпомогната от доброволци на Столична община. В двата района се изпълнява засилено почистване и дезинфекция.

5. По заповед на кмета Йорданка Фандъкова ще бъдат налагани санкции на всички почистващи фирми, чийто служители не носят предпазни маски и ръкавици по време на работа на територията на София.

6. Безплатното паркиране в „синя“ и „зелена“ зона се удължава до 26 април.

Директорът на градската мобилност: Зоните за паркиране на практика са блокирани

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама