Радев – ще скрият подслушването ми в зайчарника, Караянчева – президентът да не параноясва

16:39, 17 фев 20 / Политика 25 3422 Даяна Дюлгерова

Казусът знаел ли е Борисов за подслушването на президента Румен Радев от ДАНС продължава да бъде тема с неизвестни. В петък вечер премиерът Бойко Борисов категорично отрече да е подслушвал държавния глава и да е имал достъп до записите на телефонните му разговори, направени от ДАНС.

Борисов: Когато партията на Радев ме подслушваше, не обвиних никого

"Когато партията на Радев мен ме подслушваше в тоалетната, и ме записваше, аз не обвиних никого. Как си го представяте – ще дойде ДАНС да ми каже, ще подслушваме президента и аз ще го разреша. Абсурд. Даже нещо повече -  като разбрах, ми стана крайно неприятно, защото това пречи на стабилността. Когато има такива скандали, то не е хубаво за държавата, не е нещо положително", заяви Борисов. Премиерът предположи, че сега някой се е „омазал“ и изведнъж го намества в това. 

Акцент на деня: Ще ми отговорите ли?

При посещение на централата на „Ултрафлекс Корпорейшън“ президентът Румен Радев не пропусна да коментира темата пред журналисти. Според него Борисов се опитва да прехвърли отговорността с казуса на друг, както правел винаги. „Ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали“, каза държавният глава. Радев е убеден, че премиерът използва службите за свои политически цели. „Оказва на прокуратурата кого да размаже. Дори полицията е впрегната да респектира несъгласните българи“.

Радев си чака отговорите от Борисов и Гешев

В безсилието си г-н Борисов атакува и моето семейство. За съжаление 20-годишният престой във властта, методите на министър-председателя издават битието му от началото на Прехода. Ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият г-н Борисов“, заяви още президентът.

„Скандалите, кризите, растящото недоволство ежедневно разголват управленското му безсилие и зависимост. Но, драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението. Затова разбирам и неговата растяща нервност“, каза Румен Радев.

Председателят на парламента Цвета Караянчева също се намеси в конфликтната ситуация. "Президентът Радев вижда сянката на службите да наднича в спалнята му. Не е сериозно един битов казус, около кариерното развитие на съпругата му, да се превръща в тема на деня и повод държавният глава да пророкува оставки, падане на правителството и назначаване на служебен кабинет. Годината е 2020 и разделението на властите е защитено от Конституцията, г-н Радев. Не полицията, а народната милиция респектираше несъгласните българи, но това се случваше по времето на един друг режим, за който с носталгия си спомня партията, която Ви издигна. Тогава хората бяха въдворявани в лагери дори без намесата на разузнавателни средства. Достатъчно бе един донос“, пише във Facebook Караянчева.

Тя пoсъветва държавния глава да не изпада в параноя. „Правителството стои стабилно, а личната вендета, която преследва президентът Радев, няма да доведе до нищо добро. Демонстрациите на накърнена чест не са продуктивни, дори за хора, които идват от армията. Явно г-н президентът, е добър в изпълняването на заповеди, но да си лидер в политиката е нещо съвсем друго“.

"Демонстрация на функционална неграмотност и "осветено скривалище на скандали". Митко, разрешенията по Закона за СРС ги дава Съдът!" Това написа народната представителка Десислава Атанасова към снимка във Facebook, на която се вижда зайчарник с две декоративни зайчета - поручик Бенц и агент Грипчо, посочва имената им Атанасова.

 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани