Борисов: Когато партията на Радев ме подслушваше, не обвиних никого

18:30, 14 фев 20 / Политика 25 3171 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Някой се е омазал и изведнъж ме замесват мен в тази работа. ДАНС, МВР работят по свои закони. Аз не само, че нямам достъп до СРС-тата, не само че никой не ме пита и не е редно да ме пита, а и всички специални разузнавателни средства се решават от съда. Това, че някой е цопнал някъде не е моя вина".

Това коментира премиерът Бойко Борисов в Мюнхен в отговор на подозренията на Антон Кутев от БСП, че самият Борисов е знаел за подслушването на държавния глава Румен Радев, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

Акцент на деня: Ще ми отговорите ли?

"Просто те се омазаха и сега искат да изхвърлят проблема си към мене. От три месеца не са идвали прокурорите на сбирка, с този прокурор се разбрахме да се размаже всичко живо, което си е позволило да цапа въздух, земя, вода. Всички служби са пуснати и впрегнати в тази сфера, но това сме се разбрали. Дали арестуват министър, дали арестуват зам.-министър - това не е моя работа, това не ме интересува. Оттам нататък, някой слагал байпаси, крал вода – за това сме се разбрали. Борба с контрабандата, милиарди са вкарани в бюджета. Много ви моля, не искам по никакъв начин да ме замесвате", категоричен беше Борисов. 

"Когато партията на Радев мен ме подслушваше и ме записваше, аз не обвиних никого. Как си го представяте – ще дойде ДАНС да ми каже, ще подслушваме президента и аз ще го разреша. Абсурд. Даже нещо повече -  като разбрах, ми стана крайно неприятно, защото това пречи на стабилността. Когато има такива скандали, то не е хубаво за държавата, не е нещо положително", заяви Борисов. 

„Репортери без граници“ призовава властите в България да спрат заплахите над журналисти

Премиерът коментира и призива на "Репортери без граници" да спрат заплахите над журналисти в България. "Работя добре с "Репортери без граници". Не считам, че Валери Симеонов може да говори по този начин. Трябваше просто да се извини. Някой път човек е изнервен, може да се изпусне. Една частна телевизия – дали ще пуснат нещо или не си е тяхна работа, не наша. Зрителят е този, който определя дали ще ги гледа или не. Аз нещо като съм сгрешил веднага се извинявам", заяви Борисов. "Няма скрито покрито – той го е казал, вие сте го отразили. Само за ехидна усмивка извадих депутат от моята партия, а ми вършеше работа".

"Светът се развива много динамично. България е във фокуса, България е уважавана, нашето мнение е търсено от другите", заяви още премиерът, който присъства на 56-та поредна годишна конференция по сигурността. 

"В Европа миграцията е първи основен проблем. Аз затвърдих позицията си, че мирът и разбирателството, енергийните проекти - от една страна правят страните зависими, но в същото време се дава и възможност за работа с другите държави в региона. Така че трябва да се разграничат нещата за взаимоизгодните дейности".

"С икономически възможности на Запада, може да се направи така, че да има траен мир и да е взаимоизгодно и за Изтока. България, влизайки в Зеления пакт като част от ЕС, ще изпадне в много тежка конкуренция. Имаме много сериозни теми, които да засегнем. "Балкански поток" и интерконекторът с Гърция са стратегически важно за страната ни", коментира той.

Започна Международната конференция за сигурност в Мюнхен

Борисов проведе среща с президента на Федерална Република Германия Франк-Валтер Щайнмайер, на която изтъкна динамичното двустранно сътрудничество в редица сектори, в които двете държави имат традиционни връзки – политика, икономика, сигурност, туризъм, образование и култура. „За нашата страна Германия остава водещ важен партньор в много области. Това отлично партньорство е основа за успешното справяне с предизвикателствата не само пред нашите две страни, но и за цяла Европа“, отбеляза българският премиер.

Премиерът Борисов се срещна и с бившия държавен секретар на САЩ Джон Кери преди началото на панела, посветен на сигурността и бъдещето на Балканите. "Продължаването на процеса на модернизиране и развитие на Западните Балкани означава стабилност и просперитет за този стратегически важен регион. Пред Джон Кери изтъкнах още, че България и САЩ са стратегически партньори, защото искрено споделяме общи ценности, интереси и визия за бъдещето, основана на почиващия на правила международен ред", написа Борисов във Facebook. 

Борисов се срещна още с министър-председателя на автономния иракски район Кюрдистан Масрур Барзани. "Българската страна би желала да активизира отношенията си с автономния иракски район Кюрдистан във всички възможни области, включително и в търговско-икономическата област", посочва премиерът. 

"Отношенията между България и Украйна са отлични, а 200-хилядната българска общност в Украйна е доказателство за приятелството и взаимното уважение между двата народа. Това е и много добра възможност да надградим нашите двустранни отношения и да активизираме работата в областите от взаимен интерес", това е заявил премиерът Бойко Борисов в разговор с бившия президент на Украйна Петро Порошенко. 

Борисов се срещна и с адмирала от Военноморските сили на САЩ Джеймс Гордън Фогго III, командир на Военноморските сили на Съединените щати в Европа и Африка и командир на Съюзническото командване на силите в Неапол.

 

 

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама