Борис Джонсън: Искам да отслабна, но няма да ставам веган

22:00, 14 яну 20 / Любопитно 25 1570 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският премиер Борис Джонсън каза, че иска да отслабне през 2020 г., но няма да бъде веган, защото това означава да се откаже от сиренето.

В интервю за Би Би Си британският премиер заяви, че макар да иска да отслабне тази година, той няма да участва във Veganuary, годишна кампания, насърчаваща хората да се придържат към растителна диета за първия месец на година, защото това „изисква толкова концентрация“.

Борис Джонсън се отказва от алкохола до излизането на Великобритания от ЕС

Джонсън каза, че сваля „шапката си на вегани, които успяват да избегнат всички невегански продукти“ и добави, че избягването на животински продукти е „престъпление срещу любителите на сиренето“.

Преди премиерът е заявявал, че иска да свали част от теглото си, което натрупа по време на кампанията си през 2019 г. да оглави Консервативната партия, последвана от бърза обща предизборна кампания.

През 2019 г. се съобщаваше, че партньорът на Джонсън, Кари Саймъндс, известна природозащитничка, го е подложила на по-здравословна диета. Вестник „Дейли мейл“ съобщи миналия май, че Саймъндс също така е убедила Джонсън да опита веганска диета. 

Според уебсайта на Veganuary, над 250 000 души са обещали да опитат веганска диета по време на кампанията през 2019 г., а ресторанти и супермакети пуснаха над 200 нови вегански продукта и менюта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама