Борис Джонсън се отказва от алкохола до излизането на Великобритания от ЕС

20:30, 08 ное 19 / Свят 25 1893 Topnovini
1

Британският премиер Борис Джонсън обеща да се откаже от алкохола, докато Brexit не се случи. Това заяви премиерът при посещението си в болница в Нотингаммшир днес, съобщава Спутник.

Джонсън обяви решението си за въздържание, докато обсъждаше тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол в района с медицинския персонал. "Налага се да се откажа от него, докато не приключим Brexit", каза той.

Борис Джонсън се извини за отсрочката по сагата Brexit

Въпроси относно неговата трезвеност бяха повдигнати днес сутринта, когато той изнесе реч за „суперсделката“ за Северна Ирландия, по време на която беше сравнен с „неадекватен пиян чичка“.

Порталът Метро написа че, Джонсън е бил забелязан да отпива уиски в дестилерия в Шотландия в четвъртък само ден преди да даде обещание да спре да пие.

Новото обещание на Джонсън идва след неговия неуспех да спази предишното си обещание „направи или умри“ за изтеглянето на Великобритания от Европейския съюз до 31 октомври.

В момента той води кампания за предсрочни избори на 12 декември. Джонсън се надява да разклати парламентарната аритметика с получаване на мнозинство в парламента и да изведе Великобритания от ЕС въз основа на сключената от него сделка. Ако Джонсън спечели мнозинство, това значително ще подобри шансовете за гласуване на споразумението.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.