Важното за теб: Какво е БНТ за Ути Бъчваров

10:00, 26 дек 19 / Важното за теб с Ники Кънчев 25 8246 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

Ути Бъчваров е следващият ни гост в рубриката „Важното за теб с Ники Кънчев“.

За БНТ на 60, семейството и още нещо вижте във видеото:

 

„Моята майка е част от екипа на БНТ преди първия ефир. Така, като проследя годините и в момента, в който тя излезе от активния БНТ ресор, го поех аз. Мога да кажа, че БНТ е част от моето минало, настояще и надявам се бъдеще“, заяви той.

„Майка ми си имаше стари другарчета, при които ме пращаше. Спомням си нейния приятел Савата, който отговаряше за звука в БНТ. В работилницата, където оправяха всички микрофони, кабели, беше изключително уютно, защото имаше поялници, разни уреди, с които се мереха всякакви съпротивления и  други неща. Аз ходех там. Крадях разни малки джаджи, оставении от техниците. След това влизах в студиата. Разбира се, тогава работиха абсолютно денонощно. Телевизионният театър беше в апогея си“, разказа за детството си.

По думите му винаги е смятал, че телевизионният театър е форма на патриотизъм. „Това беше една голяма тенденция в това чуждоезични продукции да присъстват вербално на български, защото е една драматургия, идваща от големите класици. Беше правена от български режисьори, с български актьори. Това нещо даваше възможност на българския зрител да се запознае с българския актьор. Да го види, да го чуе на български, а не да е дублажът, който по един или друг повод ние слушаме от турски сериали, от всякакви други бълвочи, което притеснява моето усещане за родолюбие. Тогава всички тези актьори, които за съжаление изпратихме в тези дни, бяха част от звездните отбори на телевизионния театър. Аз като ученик бях изключително горд. 

А кое е истинското му име?

„Аз съм кръстен на баща си. Никога майка ми не ми даде отговор защо съм кръстен на баща си. Аз се казвам Петър. В интерес на истината си харесвам името“, споделя Ути.

За мен най-важното нещо е децата ми да бъдат научени да направят живота си вкусен“.

Още по темата:
Важното за теб: Говори Илия Лазаров от СДС
Важното за теб: Алекс Сърчаджиева - Моят смисъл в живота е София
Важното за теб: Коя е несбъднатата мечта на Влади Ампов-Графа?
Важното за теб: Орлин Павлов с ново призвание

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама