Важното за теб: Говори Илия Лазаров от СДС

10:30, 12 дек 19 / Важното за теб с Ники Кънчев 25 11300 Шрифт:
Василена Йорданова

Главният секретар на СДС Илия Лазаров е първият гост в новата ни видео поредица „Важното за теб с Ники Кънчев“. Лазаров е част от СДС от 1991 г. Началник е на кабинета на президента Петър Стоянов. Два мандата е главен секретар на партията – в периода 2005-2007 г. и от 2018 г. досега.

Каква е равносметката на СДС за своите 30 години на политическата сцена? Кои са грешките, от които партията си взе поука? Защо СДС изгуби част от огромната енергия, която акумулира при основаването си? Защо 2019 г. беше важна за партията и какви са плановете ѝ за новата 2020 г.? Отговорите на тези и други въпроси вижте във видеото:

 

"Важното за мен е децата ми да израснат в една нормална европейска държава и работя за това. Искам моите деца да живеят и да учат и да мога на старини да се радвам на внуци и правнуци", сподели Лазаров.

Преди броени дни СДС отпразнува своя 30-и рожден ден. По повод юбилея Лазаров си се върна в годините назад и припомни как партията прави своите първи стъпки на политическата сцена. Това беше едно спонтанно движение за смяна на системата, в което в различните периоди влизаха 15 до 17 различни партии.

„В началото – всички бяха много въодушевени от това, което искаха да направят. Всеки искаше по своему да направи промяната на системата, битката беше за това как да се случи“, разказа той.

Според него СДС ще е изпълнила ролята си, когато в България завърши промяната на системата и спрем да говорим за преход.

Лазаров определи изтичащата 2019 г. като успешна. „Много съм доволен от свършеното дотук, защото реанимирахме СДС - показахме, че имаме значение в обществото“, коментира той. По думите му партньорството с ГЕРБ е възродило СДС, но партията му е дала идеологически оттенък на ГЕРБ като десница.

"Десните формации, които странят от ГЕРБ, трябва да спрат с емоциите и противопоставянето и да се фокусират върху съществените проблеми в България – как да ги преодолеем и да постигнем следващата стъпка в нашето развитие", смята Лазаров.

През 2020 г. СДС ще продължи работата с партийните структури и ще се готви за следващите парламентарни избори. Партията ще се подготвя и за следващите президентски избори, на които ще подкрепи десния кандидат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама