Фандъкова: Увеличаваме заплатите на медсестрите в детските заведения

10:32, 22 дек 19 / Политика 25 2528 Шрифт:
Topnovini

"Бюджетът представлява отражение на управленската програма, която само преди два месеца защитихме пред софиянци", това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ.

"Няколко важни задачи - по-усилена работа в кварталите, повече мерки и повече средства по-скоро за мерките за по-чист въздух, административната реформа и дигитализацията", каза тя.

Фандъкова: Предвиждаме и други непопулярни мерки за мръсния въздух

По думите ѝ трябва да се обърне специално внимание на инвестициите в градския транспорт, довършването на метрото, модернизацията на градския транспорт.

"И новата важна задача - въвеждането на довеждащия транспорт, т.е. с пускането на третата линия на метрото да можем да осигурим и малки електрически автобуси в кварталите, които да подпомогнат хората да стигнат по-лесно до метрото", добави още кметът на София.

Защо вече 5 години таблото за въздух на "Орлов мост" не отчита данни?

Според нея това е и една от основните мерки за по-чист въздух. "Да насърчим хората, да ги улесним да използват градския транспорт, за да слезем от колите, които са един от двата основни фактора за замърсяване на въздуха", каза Фандъкова.

"Втората важна задача, освен инвестициите, е увеличаване на заплатите на определени професии, за които има отговорност общината. Вие знаете, че държавата увеличи значително средствата за образование, за повишаване заплатите на учителите. Има и средства за увеличаване заплатите на социалните работници. Това, което залагаме ние от нашия бюджет, е увеличение на заплатите на медицинските сестри, които работят в детските ясли и градини и в училищните здравни кабинети", уточни тя.

Медицинските сестри внесоха сигнали за източване на пари за здраве

Кметът на София каза, че досега заплатите на сестрите в училищата и детските градини са били доста ниски и получават най-голямото процентно увеличение за следващата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама