Медицинските сестри внесоха сигнали за източване на пари за здраве

15:25, 19 дек 19 25 2330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На среща с вътрешния министър Младен Маринов представители на протестиращите медицински специалисти внесоха конкретни сигнали за злоупотреби и нарушения в болниците. Председателят на синдиката на медицинските специалисти Мая Илиева обясни, че сигналите са приети и по тях ще се работи, съобщи БНР.

Част от сигналите, които бяха подадени в понеделник на срещата при премиера Бойко Борисов, вече се проверяват. Основания за проверки има и по получените днес сигнали”, посочи вътрешният министър Младен Маринов.

Бойко Борисов се срещна с протестиращите медицински сестри

„Данните са за източване на публични средства. Надписване на пътеки, несъществуващи лекари, работещи, водещи се по документи", каза медицинската сестра Димитрия Димитрова.

По повод критиките от страна на болничната асоциация и Лекарския съюз сестрите посочиха: "Хайде, нека да дойдат и те – Българският лекарски съюз, нека и те да подадат някой сигнал. Това е публична тайна, че има такива злоупотреби. Д-р Маджаров да не пада отнякъде? И той го каза - има единични случаи и ние не ги толерираме. Ами, хайде, извадете ги на показ тези единични случаи, които не толерирате".

Медицинските специалисти заявиха, че ще изчакат подписването на Националния рамков договор в здравеопазването следващата седмица и ако не бъдат удовлетворени от поетите ангажименти, ще подновят протестите си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама