Борисов: Хората ще разберат колко двуличен човек са избрали за президент

20:05, 11 дек 19 / Политика 25 4775 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Румен Радев не се държи като държавен глава. Президентът трябва да е обединител на нацията, коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти по повод критиките, които президентът Радев отправи по-рано днес. 

"Една минута гледах тази злоба, която не е присъща на обединител на нацията. С какво предизвикахме тази омраза? За 40 минути не е казал нито една добра дума за държавата. Вече злобата и омразата му до такава степен преливат, че не е нужно да коментирам един опозиционен лидер. И то опозиционен лидер с най- много власт в държавата. Аз само първата минута гледах и отидох да играя футбол, защото човек, който започва да говори от името на народа - такъв няма...Левски не си го е позволявал. От името на кой? Кой ти даде право?'', попита Борисов. 

"Двуличен човек. Един ден хората ще разберат колко двуличен човек са си избрали за президент. Сигурен съм, защото когато тръгна за НАТО ми се обади с думите да отиде той, казах му "добре, отиди"", посочи премиерът, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

Борисов: Кое е демократичното при БСП и Манолова, за да подкрепиш тях срещу ГЕРБ

"През 2008 г. беше златният дъжд - светът се къпеше в пари. След това дойде икономическата криза. След това дойде управлението на Орешарски - национална катастрофа. Срив на банки, фалираха банки. Сега изтеглихме държавата на нива, които в златните години не е била. Всички казват - повишават се инвестиции, износът в последното тримесечие също", изтъкна министър- председателят. 

"Радев сега си мисли, че ще се кандидатирам за президент и го навиват. Заклех се преди 15-20 г., че този пост не ме интересува. Каква е тази злоба? Събира инвеститори и вика “колко е готино в България”. Хората му се смеят във Facebook", коментира Бойко Борисов.

По повод законовата промяна за независимия прокурор, той посочи: "Тази злоба просто не разбирам защо е. Днес Борис Велчев го поканих да говорим за Конституцията, да съобразим какво може и не може. И с Филип Димитров като зам.-шеф на Венецианската комисия да го направим така че да се приема от Европа, да се приеме от народа, юридическите среди. Какво лошо сме направили?".

"Всеки път си мисля, че когато се разбрахме за НАТО да води и той делегацията, да седне до Тръмп малко да се покаже, че сме решили нещата. Е тази омраза и тази злоба, какво му направихме?", попита още Бойко Борисов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама