С кого се срещна Борисов в Загреб?

22:10, 20 ное 19 / Политика 25 3419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''ЕНП трябва да запази лидерските си позиции в ЕС. Европа трябва да остане силна и обединена и да не се подава на популизма, за да има стабилност и икономически растеж.'' Това написа във Facebook министър-председателят Бойко Борисов. 

"Около това се обединихме с канцлера на Германия Ангела Меркел. На Конгреса на ЕНП в Загреб двамата обсъдихме и добрата среда за инвестиции в България", написа още той. 

"Благодарих на големия приятел на България Манфред Вебер за днешния му призив към ЕК от името на Групата на ЕНП в ЕП за това мониторинговият механизъм върху България да отпадне. Двамата разговаряхме по време на Конгреса на ЕНП в Загреб и се обединихме около мнението, че Доналд Туск е най-подходящият кандидат за следващ президент на ЕНП", написа още Борисов. 

"С премиера на Румъния и председател на "Националната либерална партия" Людовик Орбан обсъдихме възможността да проведем нова четиристранна среща на високо равнище със Сърбия и Гърция. България и Румъния са ключови партньори, работим активно за задълбочаването на сътрудничеството и на двете сестрински партии ГЕРБ и НЛП", пише още той. 

''Поканих Себастиан Курц да дойде в България и да се увери лично как охраняваме външната граница на ЕС. В рамките на Конгреса на ЕНП в Загреб двамата се поздравихме за последните изборни победи в двете страни. Подчертах, че Австрия е важна европейска страна и съм уверен, че Себастиан ще успее скоро да формира стабилно правителство'', гласи друга негова публикация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама