Борисов към Естер де Ланге: Контрабандата в България е под 3,4%

20:50, 20 ное 19 / Политика 25 2315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Контрабандата в България е под 3,4%. Нелегални мигранти в страната ни няма. Само вчера на границата заловихме 80 кг. кокаин. Освен това България е водещ партньор на Съединените щати в борбата с групировките, източващи пари от кредитни карти и банкомати.'' С тези думи българският премиер и председател на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към заместник-председателя на Групата на ЕНП в ЕП и кандидат за зам.-председател на ЕНП от Холандия Естер де Ланге. Двамата разговаряха в Загреб в рамките на Конгреса на ЕНП, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

„Наистина имах възможността да посетя границата ви и видяното ми дава достатъчно аргументи, които да представя пред моите колеги в Холандия“, подчерта де Ланге. Тя благодари на Бойко Борисов и българското европредседателство, че са поставили акцент върху европейското бъдеще на Западните Балкани.

Борисов в Загреб: Туск ще бъде твърд председател на ЕНП, имаме нужда от това

„Докато други наши приятели само четат опорните си точки и говорят за България, ти дойде сама да се увериш колко добре пазим границата на ЕС“, коментира Бойко Борисов.

Преди това премиерът се срещна с дългогодишния премиер на Италия Силвио Берлускони, с лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски и с гръцкия премиер Кирякос Мицотакис.

„Много ми е важно да знам какво мисли нашата сестринска партия в Северна Македония”, заяви премиерът при срещата си с Мицковски. Той го попита дали ни подкрепя договора за добросъседство и получи положителен отговор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама