Андрей Райчев: Цветанов почти сигурно готви нов политически проект

09:26, 27 сеп 19 / Политика 25 1980 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Като гледам Цветан Цветанов, бившият втори човек в ГЕРБ, какви ги върши и какво говори, като че ли ще се усети неговото присъствие на следващите избори. За мен няма съмнение, че той тръгва да отделя нещо. Почти сигурен съм, че подготвя нов политически проект", каза пред bTV политологът Андрей Райчев в отговор на въпрос как ще се отрази на предстоящите местни избори отсъствието на Цветанов от предизборната кампания на ГЕРБ.

Той уточни, че няма кулоарна информация, а разсъждава като политолог.

Цветан Цветанов обсъди дейността на Евро-атлантическия център за сигурност с Антонио Лопес

Според политическия психолог Антоанета Христова Цветанов наистина се опитва да направи институт, базирайки се на контактите си от миналото. „Това е естественото му развитие, но ще ме бъде много трудно – за да бъдеш лидер на такъв институт, трябва да не си част от дадена политическа партия. Повече ми се струва, че ако тръгне този институт към успешно функциониране, той ще се оттегли от политическата сцена”, смята Христова.

Цветанов представи Евро-атлантическия център за сигурност на среща с Жозеф Дол

Относно битката за София Андрей Райчев каза, че повечето изследвания на електоралните нагласи сочат балотаж между кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. По думите му Манолова може да победи, ако успее да привлече онези 70 хил. до 100 хил. души в София, които традиционно не гласуват. По думите на Антоанета Христова проблемът на Манолова е, че БСП все повече се прилепва към нея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама