Цветан Цветанов обсъди дейността на Евро-атлантическия център за сигурност с Антонио Лопес

16:50, 26 сеп 19 / Политика 25 2138 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Управителния Съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов и изпълнителният директор София Петкова се срещнаха днес в Брюксел с Антонио Лопес, генерален секретар на Европейската народна партия и член на Изпълнителния съвет на Центъра за европейски изследвания “Вилфрид Мартенс”, предава ТОПНОВИНИ.

Цветанов представи основната концептуална рамка, ценности и акценти в работата на центъра.

Цветанов представи Евро-атлантическия център за сигурност на среща с Жозеф Дол

Той подчерта, че проектите, с които организацията ще стартира са с фокус върху противодействието на фалшивите новини, борбата с трафика на хора и създаване на култура на спомнянето за последиците от годините на комунистическия режим.


Лопес изрази подкрепа за подхода към темата сигурност, базиран на ценности и заяви, че противодействието на хибридната война е особено важно, тъй като през последните години стана ясно, че всяка европейска държава може да бъде жертва на хибридна атака, която да компрометира демократичните процеси. Двамата се съгласиха, че основен компонент на това противодействие е и тясното партньорство между евро-атлантическите партньори и съюзници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама