Цветанов представи Евро-атлантическия център за сигурност на среща с Жозеф Дол

14:40, 26 сеп 19 / Политика 25 2443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Управителния Съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов и изпълнителният директор София Петкова проведоха работна среща с Жозеф Дол, председател на Европейската народна партия и член на Изпълнителния съвет на Центъра за европейски изследвания “Вилфрид Мартенс”. Това стана ясно от публикация във Facebook. 

Борислав Велков, ЕАЦС: Икономическите заплахи и липсата на ценности са опасни, защото действат върху психиката на хората

Цветанов представи основните приоритети и проектни области в работата на центъра, като наблегна на европейското и регионално измерение в противодействието на хибридната война, борбата с трафика на хора, справянето с миграционните потоци, борбата с корупцията и прането на пари, дерадикализация и предотвратяване на радикализацията, осмислянето на последствията от тоталитарното и комунистическо минало. Подчертана от негова страна бе и необходимостта от повече внимание към развитието на икономическите и геополитическите процеси в Черноморския регион и Западните Балкани с цел запазване и подобряване на сигурността и стабилността на Европа и трансатлантическите партньори.

Цветанов изрази надежда, че в бъдеще ще бъдат реализирани много общи инициативи и проекти в полза на сигурността на европейските граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама