Корнелия Нинова: На Борисов няма да му е лесно, ако двете с Манолова атакуваме София

08:40, 04 сеп 19 / ИЗБОРИ 2019 25 2525 Topnovini
1

"Градската организация на БСП ще реши дали да подкрепи Мая Манолова за кмет на София", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV. „Имаме няколко номинации. Мая Манолова има най-много. Решението е на градската организация и ще стане ясно на 11-ти септември.

На Бойко Борисов няма да му е лесно ако двете с Маниолова атакуваме София. Основната ни цел е промяна на модела на управление на общините", посочи тя.

Мая Манолова: Бях пощенска кутия за мъката, несправедливостта и бедността на хората

Лидерът на левицата добави, че номинации имат и Калоян Паргов, Борислав Борисов, Христо Проданов и Георги Свиленски. "Конференцията ще реши кой ще бъде подкрепен. Ще чуете личната ми позиция за кандидатурата на Мая Манолова на 11 септември. Харесвам работата ѝ. Харесвам я като човек. Като депутат в групата беше неуморна", посочи Нинова.

„Националният съвет ще утвърди на 15-ти септември предложения от градската организация", добави тя.

Калоян Паргов: Желая успех на Мая Манолова, предизвикателството е сериозно

"Няма личностен конфликт между мен и Мая Манолова. Преувеличен е. Един път сме разменяли различни мнения публично по една единствена тема – Истанбулската конвенция", каза още лидерът на БСП .

"Чуваме се с Мая Манолова, говорим си. По-често сме говорили по законодателни инициативи, тя е активна, внесе законодателни предложения от името на граждански организации, но няма право на законодателна инициатива и някой от депутатите трябва да припознае тези закони и да ги внесе. Ние като парламентарна група сме внасяли нейните предложения. Напоследък говорим и за политическата ситуация, за местни избори и т.н.“, допълни Нинова.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани