Калоян Паргов: Желая успех на Мая Манолова, предизвикателството е сериозно

12:31, 03 сеп 19 25 1926 Шрифт:
Topnovini

"Желая успех на Мая Манолова, предизвикателството е сериозно", каза лидерът на БСП - София Калоян Паргов, съобщиха от пресцентъра на БСП. Той добави, че кандидатирането на омбудсмана на Република България за кмет на София е било очаквано.

"Вчера имахме заседание на Градския съвет на БСП - София и взехме решение на 11-ти септември да проведем конференцията, на която ще обсъдим всички възможности и ще съобщим името на нашия кандидат за кмет на града", каза Калоян Паргов.

Нинова: Мая е работоспособен човек, на 11 септември ще видим дали градската конференция ще я подкрепи

Според него, кандидатирането на Йорданка Фандъкова за пореден мандат също е било очаквано.

"Очевидно от ГЕРБ няма какво по-добро да предложат от сегашния модел на управление", добави Паргов. "Всички виждаме в последните 10 години какво се случва в София. Бих го определил като развитие в застой. Гражданите обаче искат промяна, имат нужда от перспектива, от реални действия за по-добър живот за тях и семействата им в кварталите", заяви още той.

Лидерът на БСП - София припомни, че през последните 30 години партията е използвала различни модели за явяване на избори.

"Били сме и самостоятелно, и в коалиция, и сме подкрепяли кандидати на инициативни комитети. През 1999 г. подходът беше успешен за левицата. Това ни даде тласък за отчетливо присъствие на политическата сцена през следващите години - през 2001-ва спечелихме изборите за президент, а през 2005-та и парламентарните", каза Калоян Паргов.

Според него, Мая Манолова може да бъде катализатор за промяната, която иска голяма част от гражданското общество.

Мая Манолова ще депозира оставката си до часове

"София е доста сложен град за БСП вече 30 години. Наясно сме, че в битката за града трябва да имаме съюзници и кампанията, която се готвим да направим, ще покаже точно това наше желание. Тази част от обществото, която иска промяна, без значение от кой политически спектър е, може да бъде фокусирана по подходящ начин. На Градската конференция на 1 декември 2018 година посочих ключовите фактори за успеха на БСП. Те се събират в думата консолидация - на партията, на лявото пространство и на обществото, което иска промяна. Търсим точно тази форма сега", каза той.

Лидерът на БСП - София заяви, че неговата роля в кампанията е на председател на предизборния щаб, въпреки че неговото име е в списъка с номинираните за кандидати за кмет на София от БСП.

"Върху мен лежи голямата отговорност да конструираме кампанията. Ние първи издигнахме кандидатите за кметове на райони - още в края на юли. И повече от месец те работят на терен. Колкото до кандидата ни за кмет - на балотажа ще видим какви са били нашите шансове за успех", заяви той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама