Мая Манолова: Бях пощенска кутия за мъката, несправедливостта и бедността на хората

15:48, 03 сеп 19 25 2603 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Току-що подадох оставката си като омбудсман на Република България. Направих го, защото колкото и търпение да има човек, то се изчерпва.'' Това каза Мая Манолова на изявление пред журналисти.

''Години бях пощенска кутия за мъката, несправедливостта и бедността на хората. Години наред се опитвах да помагам и на мнозина успях, но все си мисля за тези, на които не успях. Това ме кара да се чувствам зле, да не спя. Няма да бъде честно, ако реша, че успехът на едни каузи и щастието на едни хора може да компенсира нещастието и загубата на други'', добави Манолова.

Тя допълни, че съвсем в началото е срещала присмех от институциите и по-точно от Народното събрание, след това решили да й помагат заради натиска и накрая започнали да пречат, защото виждали виското доверие на гражданите като пречка.

''Загадката, свързана с Борисов, Корнелия Нинова и Красимир Каракачанов може да бъде разрешена само от самите тях. Тези, които блокираха дейността на институцияте стигнаха дотам да се опитват да дискредитират и притесняват мен и семейството ми, за да ме спрат, но няма да успеят - това ме мотивира. Не съм свикнала да се поддавам на натиск или да живея съв сведена глава. Не искам да се правя на герой, но това, което смятам да направя, е да си отвоюваме столицата на България обратно, защото всички погледи са насочени към София. Това задължава мен и гражданите на София да стоим с изправени глави'', каза още Манолова.

Тя допълни, че със страх и лъжа не се управлява.

Мая Манолова добави, че ще бъде граждански кандидат, а кой ще влезе в инициативния й комитет ще бъде съобщено утре, 4 септември, в 10:00 часа в зала 10 на НДК.

''Ще приема подкрепата на всички граждани на София, независимо от техния цвят и техните убеждения. Не съм делила гражданите на леви и десни, София не е лява или дясна, тя е на столичани'', заключи Манолова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама