Как да изгаряме мазнини, докато спим

19:00, 14 май 19 / Любопитно 25 1612 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С наближаването на лятото все повече се замисляме за външния си вид и за това, че е необходимо да започнем да спортуваме, за да изгорим излишните мазнини. А ако можем да се отървем от някои, докато спим. И всичко това с няколко прости навика, които ще ни помогнат да имаме и по-здрав, и по-спокоен сън.

Повече сън и на хладно

Ако не почиваме достатъчно часове през нощта, няма да дадем на тялото си нужното време да изгори мазнините, което се случва благодарение на два хормона - грелин и лептин.

Ако спим достатъчно часове, тялото ни ще освободи необходимото количество лептин, който е отговорен за увеличаване на усещането за пълнота и за предотвратяване на ненужно хранене. Повечето сън гарантира и намаляване производството на грелин  - виновникът за стимулиране на глада.

Но освен нужните часове за сън, препоръчително е и да спим на хладно и добре проветрено помещение, което не само ни осигурява по-добра почивка, но кара тялото ни да изгаря повече калории през нощта, за да балансира разликите в температурата.

Чайове преди лягане

Чайовете от лайка и липа, топла вода с лимон и джинджифил или всякаква напитки без теин служат за намаляване на възпалението на храносмилателната система, подобряване на храносмилането и гарантиране на дълбок и спокоен сън.
ю

Освен че ни помагат да заспим по-лесно и да почиваме по-добре, насърчават тялото ни да се отърве от токсините, докато спим. Топлият чай пред лягане предотвратява и активирането на апетита и намалява тревожността.

Светлинно "замърсяване"

За да имаме спокоен сън, трябва да се уверим, че преди лягане не се излагаме на светлината на различни технологични устройства, като компютри, таблети, телефони и т.н., защото те са основните виновници тялото да не произвежда мелатонин, необходим ни за здрав сън.

Мелатонинът е не просто хормон, нужен ни за по-добра почивка, но той има огромно значение и за метаболизма на мазнините, заключват от Hola.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама