Всичко, което трябва да знаете за зеленчуковата супа

08:40, 13 фев 19 25 1557 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Имате ли няколко излишни килограма и искате ли да пробвате диетата със зелева супа? Открийте силните и слабите страни на тази диета и как да опитате диетата със зелева супа ... или не!

Зелева супа диета: как работи?
Диетата от зелевата супа е една от най-известните диети. Състои се от хранене със супа за три до седем дни. Всеки ден с него могат да се свържат едно или две други храни.

Както подсказва името, супата съдържа зеле, но също чесън, магданоз, лук, домат, морков и пипер. Зеленчуците не трябва да се смесват, за да се запази тяхната сила на насищане.

Може да добавите сол, пипер и подправки, а мазнината е забранена! По отношение на напитките са разрешени само вода, чай и кафе. 

Зелена супена диета: на практика
На първия ден от диетата може да се комбинират със супата плодове. На втория ден плодовете са забранени, но зелени зеленчуци са разрешени. На третия ден можете да ядете и плодове, и зеленчуци.

На четвъртия ден можете да пиете обезмаслено мляко и да ядете банани. На петия ден можете да добавите говеждо месо към ястията си, както и пресни домати. На шестия ден говеждото месо може да бъде заменено с пиле или телешко месо. Допускат се зеленчуци като гарнитура.

И накрая, седмият ден бележи връщането на нишестени храни. Възможно е супата да се придружава с малко ориз, зеленчуци и плодов сок.

Важно е да се отбележи, че има много варианти на диетата на зелената супа. Някои казват, че плодовият сок без добавена захар е позволен през цялата диета и бульонените кубчета, за да придадат повече вкус на супата.

Супа супа със зеле: какъв резултат да очакваме?
Диетата от зелевата супа ще загуби пет до седем килограма за седмица. Обаче загубата на тегло очевидно зависи от метаболизма, възрастта и хранителните навици на всеки човек. Така че, ако тази диета има предимство, то е, че с нея бързо се свалят килограми.

Въпреки това, диетата има някои недостатъци. Първо, дневният прием на калории е много нисък. Значителна умора или световъртеж може да се почувства бързо. В допълнение, в по-голямата част от случаите, качваме тегло, когато започнем да ядем нормално.

Богата на зеленчуци, диетата от зелената супа ограничава приема на протеини. Много хора губят мускули и не са енергични по време на диетата си. Накрая, липсата на няколко основни хранителни вещества като магнезий или желязо също е проблем.

Правилно е диетата със зелева супа да се смята по-скоро за точков детокс, а не като истинско решение за загуба на тегло.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама