Моята 2018: Димитър Стоянович

11:00, 04 яну 19 / Любопитно 25 4055 Шрифт:
Николай Облаков Автор: Николай Облаков

За втора поредна година ТОПНОВИНИ се обръща към популярни българи, за да направят заедно равносметка на изминалите 365 дни. Вчера в "Моята 2018-а" ни гостува професор Атанас Атанасов - преподавател в НАТФИЗ, актьор и режисьор, познат от сцената на театъра, участвал в редица български и международни телевизионни и кино продукции. Днес на въпросите ни отговаря Димитър Стоянович, главен редактор на списание L’Europeo, водещ на Култура.бг, автор на повече от 50 документални, игрални филми и сериали, сценарист на десетки телевизионни предавания и публицистични материали.


- Най-хубавото нещо, което ми се случи през 2018 г. е?

- Все ми се струва, че на човек му трябва повече дистанция във времето за да прецени какво хубаво му се е случило за някаква си там година и какво лошо. Ето например, ако миналата година се бях задомил със знойна шведка, то вероятно щях сега да кажа, че това е най-хубавото ми събитие. Само че би могло две години по-късно тя да ме изостави заради фитнес инструктор от Павликени и така щастливото събитие ще се окаже крайно нещастно в исторически план. Но така де, случиха се и хубави и лоши работи, предстои да видим наистина ли са били такива.

 

- Най-големият ми успех / голямото ми постижение тази година е...

- Като работохолик не мога да се оплача от успехи в работата си, което, уви, винаги е за сметка на близките. Написах сценарий, с който се гордея, направих броеве на L’Europeo, с които се гордея, заедно с Лили Караджова направихме фотоизложба, и с нея се гордея, не съм се излагал много по телевизията... Колкото до близките, за тях май не направих нищо и тук вече хич не се гордея. Успехите често са неуспехи в друг контекст, което хармонично ни връща към първия въпрос.

 

- През изминалата година останах изключително впечатлен/а от...

- Не съм впечатлителен човек, честно. Радвам се на красотата, на интелекта, на всяка добра книга, пиеса, филм или човек, такива имаше и през изминалата година, ще има и през настоящата.

 

- Какво място за живеене стана светът през тази година и защо?

- Не от тази, от доста години насам светът се доказва като шумно място населено с душевно пусти създания, които допускат да ги управляват агресивни простаци, тъй като те са собственото им отражение. Иначе съм непоправим оптимист!


- Ако бях политик, щях да...

...щях да съм си същият. Вероятно по тази причина не съм.

 

- През годината ме накара да се чувствам горд като българин...

- Нямам нужда от конкретни поводи да се гордея, че съм българин. Никога и не съм имал комплекси на тази тема. Всеки от нас, който променя за добро  заобикалящата ни среда, е повод за гордост. Считам нихилизма за посредствено състояние на духа.


- Най-голямото разочарование на 2018 г. е...

- Човекът може да се разочарова единствено от себе си или от собствените си грешни очаквания към някого или нещо.


- Смятам, че за личност на годината трябва да бъде обявен...

- Леле майко! Ако наистина е личност, то този анонимен апостол много би се срамувал от номинации!

 

- Ако трябва да обобщя годината в една дума, то тя ще е...

..поредната. Поредната година, в която можехме да направим много повече, но пък направихме, каквото направихме. Не е малко, не е и много, не е утеха, не е и обвинение. В махмурлука на следващата година ще си дадем клетва да станем по-добри. И пак ще излъжем.


- През Новата година очаквам.../си пожелавам да...

- Спокойствие и само спокойствие! Това пожелавам на всички и то не защото се възприемам за съмнителния Карлсон, който нахълтва през прозорците на малките момчета, а защото искрено вярвам, че много ни липсва спокойствие. Знам ли, може да си е само мой проблем..

 

... а лично на мен ми предстои...

...равносметка. Ако ми остане време, разбира се...

 

- За Новата година пожелавам на всички...

... да правят хората около себе си по-щастливи. Само нещастието е индивидуално.

 

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Ambinia 18:24, 13 мар 23

So, our little man is going to be 1 next month generic cialis online europe

2 FarmFourl 05:26, 15 фев 24

cialis on sale in usa They sell generic Clomid, Raloxifene, and yes, Nolvadex

3 GraicaDaP 01:48, 01 мар 24

3 talk on the Francis factor at Georgetown University, panelists used descriptors such as troublemaker and antiestablishment in their discussion about Pope Francis lowest price propecia hair Awaiting the results of her pathology report, Lewis thought of her mom

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама