Осъдиха Бил Козби за изнасилване

08:20, 26 сеп 18 / Любопитно 25 1346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

81-годишният американски комик Бил Козби беше осъден на затвор за срок от три до десет години по обвинение за изнасилване, станало преди повече от десетилетие, пише британският "Гардиън", цитиран от БГНЕС.

Козби е признат за виновен, че през 2004 година е упоил и изнасилил Андреа Констанд. Той беше обвинен от над 60 други жени, че им е давал силнодействащи сънотворни, след което ги изнасилвал. Повечето от тези обвинения обаче бяха с изтекла давност и нямаше как да стигнат до съдебната зала.

Във вторник съдията Стивън О'Нийл официално обяви Косби за "сексуален насилник", което е първата стъпка преди той да започне да изтърпява ефективна присъда.

Процесът срещу известния актьор започна през 2016 г. През април 2018 година той беше признат за виновен, с което се превърна в първата звезда, която получава присъда за сексуално посегателство след началото на кампания #MeToo през 2017 година.

"Може никога да не узнаем всички факти около неговия двойствен живот на сексуален насилник, но с продължилата десетилетия кариера на сериен изнасилвач е приключено", зави в изявление за медиите Констанд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама