Центърът "Кенеди" лиши Бил Козби от водещи отличия

19:10, 08 май 18 / Любопитно 25 802 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Членовете на управителния съвет на центъра за изкуства "Кенеди" гласуваха за лишаването на скандалния комик Бил Козби от две от водещите награди на организацията, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

В направеното изявление се посочва, че скорошната присъда на 80-годишния Козби по дело за сексуално насилие "хвърля сянка" върху кариерните му постижения, признание за които е присъдената му през 1998 г. награда на центъра "Кенеди".

Второто отличие на Бил Козби, което организацията анулира, е призът за хумор "Марк Твен". Наградата е учредена през 1998 г. и се връчва от центъра "Кенеди" на личности, които оказват въздействие върху обществото със социални коментари, сравнимо с това на прочутия сатирик от 19-и век. Козби е удостоен с отличието през 2009 г.

След като през април беше признат за виновен, че е упоил бившата университетска служителка Андреа Констанд и упражнил сексуално насилие над нея, Козби беше лишен от почетните степени, присъдени му от няколко университета.

Миналата седмица американската Академия за кинематографично изкуство и наука, която присъжда наградите "Оскар", оповести, че прекратява членството на Бил Козби и на режисьора Роман Полански, обвинен в изнасилване на малолетна, припомнят агенциите. /

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама