Внесоха трите министерски оставки в парламента, гласуват ги в четвъртък

10:56, 12 сеп 18 / Политика 25 1440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерските оставки на Валентин Радев от МВР, на Ивайло Московски от МТИТС и на Николай Нанков от МРРБ са внесени в деловодството на парламента и предстои да бъдат гласувани в пленарна зала в четвъртък, като втора точка от дневния ред.

В началото на днешното пленарно заседание парламентарната група на „БСП за България“ поиска оставките на тримата да бъдат гледани веднага.

„Нормално е да започнем работа с една от най-важните точки. Колко Коалиционни съвета трябва да се проведат, за да стане ясно дали ще има промени в Министерски съвет“, попита от парламентарната трибуна народният представител Драгомир Стойнев. Тоой подчерта, че на проведения Председателски съвет е станало ясно, че все още няма внесен акт от Министерски съвет и попита дали това е признак за колебание. „Няма да избягате от този дебат, защото ние сме готови за него“, категоричен беше Стойнев.

Министрите на регионалното развитие, вътрешните работи и транспорта – Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски депозираха оставките си след настояване на премиера Борисов, а повод за тях стана тежката автобусна катастрофа в Искърското дефиле, при която загинаха 17 души. След проведения Коалиционен съвет в началото на седмицата министър-председателят Бойко Борисов обяви, че те ще бъдат внесени в Народното събрание в четвъртък.

Вече са ясни и трите номинации, които ще наследят постовете в силовото министерство, в транспорта и в регионалното развитие. Това са Александър Манолев, досега зам.-министър на икономиката, който ще седне на стола на Нанков. За министър на вътрешните работи ще бъде номиниран Младен Маринов, сегашен главен секретар и за регионален министър Петя Аврамова, която сега е депутат и зам.-кмет във Враца.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама