Защо крушата е един от най-недооценените плодове?

11:30, 26 авг 18 / Здраве 25 500 Topnovini
1

Крушата може би е един от недооценените плодове.

Според специалистите по хранене повечето от ползите на крушата се крият в кората й, тъй като тя съдържа 3 – 4 пъти повече фитонутриенти, в сравнение с месестата му част. Фитонутриентите подобряват имунната система, а проучване установява, че те намаляват и риска от развитие на рак и сърдечни заболявания.

Консумация на една круша може да удовлетвори 24% от ежедневните нужди на организма от фибри. Неведнъж експертите са изтъквали важността им за храносмилателната система. Проучвания дори сочат, че плодът понижава и нивата на холесгерола, намалява риска от развитие на коронарна болест на сърцето, а също така и от диабет тип 2.

Поради съдържанието на фибри, крушата може да предостави усещане за ситост. Плодът е богат и на витамин C, а също така съдържа и желязо и магнезий.

За разлика от някои други плодове, чиято консумация не се препоръчва за хора, страдащи от някои здравословни състояние и заболявания, крушата може да се консумира от всички. Всъщност, тя е един от първите плодове, които могат да бъдат включени в менюто на новородените под формата на пюре.

Също така хора, които страдат от диабет и затлъстяване, също могат да ядат круши, без да се тревожат за здравословното си състояние. За разлика от плодове като лимони и портокали, крушата не е киселинна и е лесна за храносмилане.

Сочният плод съдържа левулоза – естествена форма на захарта, която е много по-полезна, в сравнение с останалите захари. Това прави крушата изключително полезен избор, когато жаждата за сладко настъпи, тъй като консумацията й няма да повиши нивата на кръвната захар, пише puls.bg

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 21 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.