Бум на заразени медици във видинската болница

10:23, 21 апр 20 25 3716 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Видинската болница е напът да затвори. Много медици от града дават положителни проби за коронавирус. Отделението по неврология там вече затвори. Има спешна нужда от нови специалисти.

От 23 заразени в областта, 15 са служители в областната болница.

„Имахме един взрив, еднократно се намериха новозаразени. Това се случи на 12 април. Тогава лекар от неврологично отделение със симптоми на пневмония беше диагностициран с коронавирус инфекция. тъй като до предишния ден е бил на работа, се прецени за целесъобразно всички колеги от отделението да бъдат изследвани. И така накуп се намериха всички, които са заразени“, обясни пред Нова телевизия д-р Ивета Найденова, прокурист на болницата.

Коронавирусът отне живота на още двама души, 51 са новите заболели

По думите ѝ в последните два дни няма новозаразен медицински персонал. Освен медици от неврологичното отделение има инфектирани лаборант, лекар от Спешното отделение, санитар и медицинска сестра от друго отделение.

Д-р Найденова е категорична, че в областната болница във Видин има достатъчно предпазни средства. Още през януари медицинското заведение е получило голямо количество костюми като дарение. Прокуристът на лечебното заведение поясни, че в момента то има нужда от всякакви специалисти, но най-остра е нуждата от такива по инфекциозни болести.

Кметът на града д-р Цветан Ценков обясни, че общината ще осигури медицински сестри от детските градини.

До края на седмицата ще се направят 450 тестове на медицинския персонал на болницата. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама