Блокада край Перник, протести в София

18:45, 15 ное 18 25 2408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пета вечер пътен възел „Даскалово“ край Перник е блокиран и непроходим за автомобили заради протестиращи.

Блокадата започна от квартал „Изток“ в града, като протестиращите се изнесоха пеша към пътното съоръжение. Входовете, изходите на пътното съоръжение, транзитното платно на автомагистрала „Люлин“ са абсолютно блокирани.

Вчера същото място беше освободено за преминаване около 20:15 ч. След това протестиращите пресякоха още едно обходно шосе, през Голямо и Мало Бучино, където също временно се образува колона от автомобили. След това хората се насочиха към сградата на общината и тя беше обсадена. Протестиращите призоваха Жандармерията да свали каските и униформените го направиха, последваха ръкопляскания и подкрепа от хората, стиснаха си ръцете и протестът приключи.

В столицата майки на деца с увреждания се събраха за 25-а поредна вечер пред Министерския съвет. Основното им искане остава непроменено - оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Очаква се към майките да се присъедини и протестът, провокиран от цените на горивата, чийто организатори се обявиха против поскъпващите цени на стоки и услуги, демографските и социалните политики.

Очаква се протестиращите родители на деца с увреждания да се отправят на шествие по софийските улици, този път пеша.

В София са планирани още три протеста - единият е за оставка на цялото правителство, организиран от партия „Възраждане“ пред МС. Другият е срещу присъединяването на България към Глобалния пакт за миграция на ООН, който трябва да е пред сградата на парламента. Третият е пред Съдебната палата в защита на кмета на „Младост“ Десислава Иванчева.

Спонтанен протест имаше и във Велико Търново, на изхода за София. Протестиращите бяха  със своите автомобили. Исканията им са за по-високи доходи и по-висок стандарт на живот за младите хора. Протестиращите демонстрираха своите искания мирно, на паркинг в града, без да блокират пътища или да пречат на движението, предаде "Дарик".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама