24 часа: Кой организира протестите

21:00, 14 ное 18 25 1348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водачите на протестите срещу скъпия бензин по места са хора, които очевидно нямат проблем с горивото и скъпотията.

В Благоевград протестът се води от съименника на земеделския водач Александър Стамболийски. По занятие е шофьор на тир, станал спедитор, осъждан е за измама.

В Бургас този, който стана вирус в мрежата с мерцедес кубче с руски номера, което блокира магистрала “Тракия” до Бургас, е Мартин Пенчев. Този Мартин е управител на фирмата “Хит Рентакар”, собственост на общинския съветник от БСП в Карнобат Господин Русев, племенник на Бенчо Бенчев. От своя страна Русев е съдружник с Антигона, жената на Димитър Желязков - Митьо Очите.

“Хит Рентакар” е регистрирана на същия адрес - ул. “Лермонтов” 13, където се водят всички фирми на зърнения бос Бенчев. Той е укривателят на Митьо Очите при бягството му в Истанбул и общинският съветник от БСП, известен с ролс-ройса си.

Във Велико Търново прекратяват недоволството срещу цените на горивата, тъй като се прикрепили криминални елементи, неподлежащи на контрол и отговорност.

Работодателят на протестиращия с руския джип - съдружник с жената на Митьо Очите

Дружеството им е регистрирано на ул. “Лермонтов”, където се водят повечето фирми на Бенчо Бенчев

Протестиращ с мощен джип с руска регистрация в Бургас взриви социалните мрежи и отприщи коментари кой всъщност стои зад протестите, тръгнали първоначално срещу цените на горивата, но прераснали в недоволство от ниския стандарт на живот у нас.

След упреците, че стачкува със скъп джип, помориецът Мартин Пенчев се закани в социалните мрежи, че на 18 номеври ще отиде на протестите с червено жигули.

“Ние нямаме началници, които да ни казват срещу кого да гласуваме. Не апелираме към смяна на властта, а която и да е власт да има респект от народа. Кой с каква кола и с какви дрехи ще протестира, е личен избор”, казва Мартин Пенчев във видеообръщение в социалните мрежи.

Той е един от модераторите във фейсбук страницата “Шофьори Бургас”, където основно се изявява и чрез която се организират протестите.

Кой е всъщност Мартин Пенчев и кой стои зад него? Официално младият помориец се води управител на фирма - “Хит Рентакар”, чийто собственик е Господин Русев, показа справка в Търговския регистър.  

Русев е втори мандат общински съветник от БСП в Карнобат, червен активист и съдружник на съпругата на несебърския бос Митьо Очите - Антигона Янулис, установи проверка на “24 часа”.

Двамата са партньори във фирмата за коли под наем “Мит Рентакар”, регистрирана през март 2017 г. в Бургас.

Месец по-късно - на 4 април 2017 г., е регистрирана другата фирма за коли под наем “Хит Рентакар”, в която Русев е собственик, а помориецът Пенчев - управител.

Любопитна подробност е фактът, че дружеството е с адресна регистрация на ул. “Лермонтов” 13 в Бургас - адресът, на който са регистрирани повечето фирми на зърнения бос Бенчо Бенчев. Същият е разследван за укриване на осъдения като наркобос Димитър Желязков-Митьо Очите (Виж блица с Бенчев по-долу).

На 4 август т.г. Очите бе арестуван в луксозен хотел в Истанбул, а заедно с него зад решетките бяха прибрани Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. Тогава стана ясно, че Желязков е бил в хотелска стая, регистрирана на името на Бенчев. Ден по-рано с автомобил на зърнения бос и тогавашен зам.-председател на общинския съвет в Бургас Желязков е бил изведен от Гърция в Турция.  

Заради появата на Мартин Пенчев на преден план при протеста от 11 ноември и индиректната му връзка с Бенчев в града се заговори, че униженият от властта и отлъчен от своите в БСП общинар дирижира протестите в Бургас. Бивши колеги на Бенчев в съвета, както и хора, които го познават от години, изключват подобна версия.

За Мартин в Поморие се говори, че въртял бизнес с руснаци, които имат цяла колония в града. Помориецът отдавал под наем техни автомобили извън активния сезон, когато повечето си тръгвали към родината.

Целия материал вижте тук

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама