Вигенин: БСП няма да призовава членовете си да излязат на протест

10:10, 15 ное 18 / Политика 25 1282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Категорично подкрепяме исканията на протестиращите. Но ние няма да призоваваме нашите членове и симпатизанти да излязат на протест. Те са свободни да вземат сами своето решение", заяви секретарят на парламентарната група на БСП Кристиан Вигенин по NOVA.

По неговите думи политическата подкрепа на това недоволство е важна. Чрез алтернативните политики и предложения алтернативен бюджет БСП показва, че има решение, каза още Вигенин. Според него се правят множество опити за неглижиране на недоволството, като то се представя като дирижирано.

"Опитът да се дискредитира протестът по никакъв начин няма да реши проблема. Важно е да се концентираме върху политиката, а не върху медийните интерпретации", каза още Вигенин.

Според него БСП е заявило, че правителството се е изчерпало, а ГЕРБ няма идеи за управлението и бъдещето на страната. Тази позиция не се е променила. Хората не вярват на политиците и институциите, категоричен беше Вигенин.

"Ако парламентът не работи, вероятно ще нанася по-малко щети, отколкото ако работи. Разочарованието от ГЕРБ е системно. Сега е моментът, в който обществото наистина търси алтернатива. Това, което предлага БСП, е добре премислено и реалистично", заяви секретарят на БСП.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама