Тиха, спокойна и податлива на манипулации – профилът на банкерката, присвоила близо 1 млн. лв.

09:05, 29 ное 19 25 2746 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тиха, спокойна и податлива на манипулации – така криминалният психолог проф. Калин Гайдаров описа банковата служителка от Варна, която беше арестувана за присвояването на близо 1 млн. лв.

Той добави, че парите са голямо изкушение и има много случаи, в които хората не могат да устоят, когато работят с големи суми. Според задържаната служителка, парите са били изпращани на мъж в Монтана, с когото са поддържали отношения само в Интернет и никога не са се виждали.

Установиха на кого е пращала банковата служителка източените 1 млн. лева

„Виртуалният партньор може да съществува, общуването в мрежите е достатъчно пълноценно за специфична категория хора, които нямат достатъчно контакти в реалната среда”, посочи проф. Гайдаров и каза още, че има хипотеза партньорът да е измислен герой. Въпросният мъж все още не е задържан от органите на реда.

По думите му възрастта на жена е ключова, защото тя е на 38 години и е необвързана. Това според проф. Гайдаров я прави податлива на манипулации от мъж. Експертът посочи, че е недопустимо банката да не забележи източването 3 години.  

Задържаха банкова служителка, присвоила 1 млн. лева

Предполага се, че за този период банковата служителка е извършила около 50 тегления на средства от чужди сметки. Всеки път сумата е била различна, като основно е варирала между 5 и 20 хил. лв. От банката обаче подават сигнал в прокуратурата едва в началото на тази седмица.

„Днешното време е технологично, не бива да изключваме хипотезата, че случаят е реален. Това са важни аспекти от човешкия живот и ако нямаш изградена социална представа, ти можеш да си въобразяваш някакви неща, които са странни за обществото”, посочи криминалният психолог.

Проф. Гайдаров заяви, че е възможно жената да е била изнудвана или манипулирана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама