Задържаха банкова служителка, присвоила 1 млн. лева

13:43, 27 ное 19 25 4455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служителка на банка във Варна е задържана за 72 часа за присвояване на огромна сума пари – около 1 млн. лв., съобщиха от Варненската апелативна прокуратура.

38-годишната служителка Невена Й. е работила в отдел „Банкиране на дребно“ в клон на българска банка. Сигнал за престъплението е подала самата банка. Проверява се дали задържаната е имала и съучастници. Засега е привлечена като обвиняема единствено  служителката.

Сумата е присвоена от вложители в банката. Образуваното досъдебно производство ще установява как са били присвоени суми от срочните влогове на клиенти на банката, как са били изпращани, а и получавани от човек, който по лична карта е с други имена.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ във Варненския окръжен съд на обвиняемата.

Измамници атакуват търговци в интернет през нигерийски номера

Средствата са били превеждани на мъж от Монтана, с когото банковата служителка се запознала в интернет. За трите години виртуална връзка Невена Й. изпращала с колети по куриерска фирма присвоените средства. Освен тях, тя и баща й изтеглили кредити, които също били изпратени на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата й родители. Първите средства, които изпратила на своя виртуален приятел, били лични.

Между банкерката и мъжа от Монтана, който се представял в разговорите в интернет като Мирослав Михайлов, не е имало нито една среща на живо. Това не е истинското име на мъжа, на когото Невена изпратила общо 970 000 лева за трите години връзка в интернет и социалните медии.

Пред разследващите Невена обяснила, че средствата били нужни на нейния интернет приятел, за да реши финансови проблеми с лихвари. Тя разполагала само с три негови снимки. Парите изпращала на името Сергей, който бил уж негов братовчед.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама