Борисов си тръгва от политиката, когато построи „Хемус“

11:39, 04 окт 19 / Политика 25 3142 Topnovini
1

Министър-председателят Бойко Борисов присъства на откриването на нов център на KBC Group във Варна, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

КBS е компанията, която управлява капитал от 400 млрд. евро. В новия завод във Варна първоначално ще бъдат наети 300 души. Заводът е модерен и автоматизиран. Компнията има подобен завод и в Чехия, където работят над 800 души. KBS има клонове в шест държави, като една от тях е България.

„Преди година водихме разговори и обещах, че ще си отида от политиката, когато "Хемус" е готова. Магистралата се строи активно и вие виждате обходите към Варна какъв вид придобиват. Обещах на варненци няколко неща – високоплатени работни места, езиково подготвени млади хора“, припомни Борисов.

Според него България се развива и за това Световната банка направи своя център в София, а Китай е взела решение да изгради световния си мозъчен тръст отново в столицата. „Те направиха първия си софтуерен мозък в София“, посочи той, като прогнозира, че Варна през следващите години ще е най-голямата перспектива за младите хора.

Министър-председателят не забрави да напомни за богатото ни културно наследство, което ни прави уникални в Европа. „Това, което имаме като история, култура и образование прави изключително впечатление“, заяви той.

Според него неоправдани са нападките от политическите му опоненти, че правителството му е провалено. „Не случайно всички кредитни агенции в света дават нарастващия рейтинг на България“, завърши Борисов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 93 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.