Отнеха кучето от мъжа, влачил го с колата си

09:00, 03 сеп 19 25 2432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Природозащитници отнеха кучето от мъж, който беше заснет да го тегли зад колата си във варненското село Горни Чифлик. Клипът беше разпространен в социалните мрежи, като предизвика вълна от възмущение и гневни реакции. След като клипчето с тормоза на животното придоби популярност полицейски екип състави протокол за предупреждение на мъжа.

Отново насилие над животно: Мъж влачи куче с автомобила си

Мъжът разказа, че гледал кучето от бебе. След случилото се му станало жал за животното и изрази съжаление за стореното. В крайна сметка природозащитници отнеха кучето от стопанина му и го заведоха на ветеринарен лекар.

"Кученцето е стресирано. Това е поради причината, че е влачено с кола. Рани има по
предните крайници. Също и по гърдата има една масивна, голяма рана, която е доста неприятна и болезнена поради влаченето по асфалта", обясни ветеринарният лекар Павел Петров пред bTV.

Кучето е настанено в център на „Animal Hope” край Варна. Оказа се, че то е женско, а не мъжко, както си е мислел собственикът. От природозащитната организация обясниха, че животното е в добро състояние. Ще остане в центъра, докато се възстанови. След това ще се търсят осиновители.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама