Община Варна иска освобождаване на републикански пътища от винетки

19:10, 03 яну 19 25 1507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Варна иска освобождаване на републикански пътища от винетки. Заради недоволството на жители на варненски предградия, Варна ще поиска от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за няколко пътя на територията на Общината да не се дължи пътна такса. Така прецедентът с освобождаването на Софийската скоростна тангента се пренесе и в страната. 

В петък премиерът Бойко Борисов ще се срещне с представители на Националното сдружение на общините, за да обсъдят механизъм за освобождаване на общински пътища от винетка, съобщиха от МС.

Сега варненци плащат за преминаването по пътя Варна - Приселци, който е на територията на област Варна. Винетка се дължи за четири първокласни и второкласни пътя на територията на областта, както и за 19 третокласни пътни отсечки.

Предложението столичани да не плащат за винетки, когато се движат по Северната тангента обаче накара хората извън София да се почувстват дискриминирани. 

От АПИ обясниха, че по закон винетките са задължителни за всички, които се движат по републиканската пътна мрежа. А тя е такава между табелите край на едно населено място и начало на друго. Контролът пък е поверен на Пътна полиция. 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама