Съдят трима, опитали да отвлекат малолетна, за да отмъстят на вуйчо й

16:15, 19 сеп 18 25 1272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненската окръжна прокуратура обвини трима мъже в опит за отвличане на малолетно и непълнолетно момиче. Според държавното обвинение престъплението е останало недовършено по "независещи от дейците причини". 21-годишният Румен Р., 22-годишният Юри Ю. и 23-годишният Йордан Н. ще бъдат изправени пред съда като съучастници.

Румен имал връзка с по-голямото момиче, което тогава било на 15 години. След като двойката се разделила, 21-годишният младеж продължил да притеснява девойката, въпреки предупрежденията на вуйчо й да престане. На 14 април миналата година Румен, заедно с с двамата си приятели, решили да се срещнат с момичето. Отишли пред дома му с автомобил. Присъствието им било забелязано от вуйчото. Между него и Румен пламнал скандал, който завършил с шамар. Румен се почувствал унизен пред приятелите си и замислил план, с който да принуди вуйчото да отиде в неговия квартал и там да бъде "наказан". Решил да отвлече племенницата му и така да накара вуйчото да отиде и да я спаси.

Тримата приятели започнали да търсят девойката по улиците. Видели я да се разхожда със своя приятелка. Румен слязъл от колата, хванал я за косата и против волята й я качил в автомобила. Въпреки съпротивата на другото момиче, което тогава била на 13 години, то също било насила качено в колата и удряно от Румен. Петимата потеглили.

Роднини на двете момичета започнали да ги търсят по телефона. Едното оставило телефона си отворен и баща му успял да чуе, че децата са отвлечени и пътуват към ромската махала ''Максуда''. По-малката успяла да скочи от колата и била последвана от приятелката си. След скачането им от движещия се автомобил получили различни увреждания. Отведени били в болницата с мозъчни сътресения, пише ''24 часа''.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама