Бойко Борисов: Оправяме едновременно "Хемус" и пътищата в Северозападна България

15:33, 12 окт 19 / Политика 25 2418 Topnovini
1

Първо ще направим „Хемус“, после едновременно с него, онзи ден отпуснахме близо 800 милиона отпуснахме за Ботевград – Мездра, околиите на Видин, Враца и Монтана. Това каза премиерът Бойко Борисов в Стара Загора.

Премиерът посочи, че парите за АМ „Хемус“ в размер на над милиард лева вече са организирани. „За „Струма“: сега влязохме след Благоевград до Кресна. И тунелите, и магистралата трябва да я построим. И Северозападна България и „Хемус“, допълни премиерът.

"Заставаме зад миньорите и енергетиците от мини "Марица - изток", но вредните емисии и цените им вече стават такива, че след 10-15 години ще е много скъп лукс това гориво, каза още премиерът Бойко Борисов.

Той даде за пример Германия, където в момента протестират срещу газта. "Не срещу въглищата, срещу газта. И тя отделя вредни емисии“, посочи Борисов. Той обясни, че ако се стигне до критичен момент, ще се осъществи комуникация със служителите на мини „Марица-изток“.

"Виждате какво се случва с екологията по света. Огромният натиск и срещу вредните емисии. Ние сме в Европа. Човешкото здраве е на първо място и като се казва: "приемаме, че има вредни емисии“. Да, де, но приемаме, че и заболяванията са много. Кое е по-важното?“, запита министър-председателят.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 139 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.